Megerősítve: vízum nélkül utazhatunk március közepétől november végéig Kínába

2024. március 07. 12:54

Áprilistól újra 13 járat köti össze Budapestet és Kína legfontosabb városait.

2024. március 07. 12:54

Nyitókép: MTI/KKM

 

Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak november végéig és áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval – erről írt a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint

a magyar-kínai együttműködés egyik legsikeresebb területe a turizmus.

A koronavírus-világjárvány kitörése előtti évben már 277 ezer kínai turista látogatott el hazánkba, majd a Covidot követő újraindulás nyomán tavaly ismét megközelítette a százezret ez a szám.

„Segítségünkre van a légijáratok újraindulása is: áprilistól újra heti 13 járat köti össze Budapestet négy kínai nagyvárossal, Pekinggel, Sanghajjal, Csungkinggal és Ningbóval” – olvasható a bejegyzésben.

„A Kínába utazó magyar turisták és üzletemberek számára jó hír, hogy a kínai kormánnyal folytatott egyeztetések nyomán idén

március 14. és november 30. között a magyar állampolgárok számára is vízummentességet biztosítanak a kínai hatóságok”

– fogalmazott a miniszter. A kölcsönösség jegyében a magyar hatóságok pedig már első kérelemre hosszú távú vízumokat biztosítanak a Magyarországon beruházást végrehajtó nagy kínai vállalatok vezető munkatársai számára.

„Ezek a döntések tovább erősítik Magyarország és Kína gazdasági és turisztikai együttműködését, valamint az emberek közötti kapcsolatokat” – fűzte hozzá Szijjártó Péter.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­A­­ ­d­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­l­á­­n­y­o­k­ ­­­v­á­­­r­­­n­­a­­­k­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
lendvaiildiko
2024. március 07. 17:01
Minden politikumtól mentesen, engem aggaszt: a sok primitív, gyülölködő komment - most éppen a Kínába történő utazások okán. A kínai kultúra az egyik legrégebbi, több ezer év óta létező kultúra. Megismerni, tanulni a jó megoldásokat, csak előny. Zavar a sok ruszofób megnyilvánulás. A orosz kultúra szintúgy az emberiség egyik nagy kincse. Hogyan lehet operákat, színműveket levenni a műsorról, mert, hogy orosz. Miért nem vehetnek részt orosz sportolók azon az olimpián, melynek megrendelője a háborús uszító Franciaország? A kínaiaktól tanulni kell a békére való törekvést, a kapcsolatépítést.
Zsolakomarom
2024. március 07. 15:45
cserebe mo-n meg kinai rendorok fogjak bokaztatni orban jobbagyait ez hivatalos
p3d0fidesz
2024. március 07. 15:02
A sok prosztó most azt hiszi, jól jár, elégdetten csettint, miközben nézi a boltban az akciós pultokat :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!