Akik mellett Orbán és Trump is felszólalt már – így fordul rá a választási kampányra a spanyol VOX

2024. május 02. 14:20

„Legyen Spanyolország újra nagy” – hirdeti most a spanyol pért új kampányjelszava.

2024. május 02. 14:20
ABASCAL, Santiago

Nyitóképen: Santiago Abascal (fotó: MTI/EPA-EFE/ZIPI)

Nemzetközi támogatókkal erősítené kampányát a spanyol jobboldali VOX – írja az Euractiv. A helyi Néppárttól (PP) jobbra álló mozgalom most arra számít: Donald Trump és Giorgia Meloni is támogatni fogja őket, ahogy Javier Milei argentin elnök is.

A VOX jelenleg a harmadik legnagyobb párt a spanyol parlamentben, fő programpontjuk a nemzetek Európájának hirdetése az EP-kampányban.

2023-ban mind Meloni olasz, mind Morawiecki lengyel, mind pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnök is kiálltak

 a VOX és vezetője, Santiago Abascal mellett a spanyol parlamenti kampányban.

„Legyen Spanyolország újra nagy” – így hirdeti most a VOX az új kampányjelszavát, Donald Trump szlogenje nyomán. Abascalék szerint fel kell lépni az emberek akarata ellenében szerveződő szocalizmus és globalizmus ellen; és meg kell védeni a hazát, a szabadságot, a józan észt, a hitet, a családot, tulajdont, szuverenitást, demokráciát és a hatalom korlátozását – sorolta nemrég Abascal a VOX alapelveit.

A jelen állás szerint Spanyolországban egymással vetélkedik az első helyért a 35 százalék körül álló Néppárt és a pár százalékkal gyengébb spanyol szocialisták, mellettük pedig a VOX áll a 3. helyen, mintegy 10 százalékos támogatottsággal.

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. május 02. 16:39
Hatalmasat bukott a szélsőjobboldali VOX a legutóbbi spanyol választáson, részben az Orbán általi támogatás miatt. Mert a spanyol emberek demokraták. És egy teljhatalmú diktátor támogatása - félelmeket gerjeszt bennük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!