Bemutatták a közös szekszárdi sillert, a Fuxlit

2012. április 19. 16:25

Hat szekszárdi borászat - Sebestyén Csaba, Eszterbauer János, Posta borház, Németh János, Merfelsz Gábor és a Heimann-család fogott össze, hogy közösen visszaállítsák a köztudatba a sillert - azt a rozé és a vörösbor határán mozgó italt, ami régebben az egyik legkedveltebb bor volt hazánkban.

2012. április 19. 16:25

Fuxli néven, közös arculattal ezentúl hat szekszárdi borászat hoz forgalomba sillert. A siller nem más, mint a legtartalmasabb rozé, vagy a leglazább vörösbor - ahogy nézzük. Korábban a siller hazánkban az egyik legnépszerűbb bor volt, a bortermés harmadát ez adta - a rendszerváltás idejére azonban teljesen feledésbe merült.

A szekszárdi Fuxli mind a hat borászatnál egységes arculattal kapható, csak a címke grafikájában térnek el egymástól. És persze abban is, hogy mi az, ami aztán belekerül a palackba: minden borászat a maga felfogásában készítette el sillerét.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!