Ön szerint melyik a legszebb szőlőbirtok? Szavazzon!

2012. július 10. 10:12

A mádi Barta Pince? A villányi Bock? A Disznókő Mezőzombor határában? Somlón a Kreinbacher? A Pannonhalmi Apátság? A Bor és piac arra kíváncsi, melyik Magyarország legszebb szőlőbirtoka — erről most nemcsak a zsűri, hanem Ön is szavazhat.

2012. július 10. 10:12

A Bor és Piac szerkesztősége pályázatot hirdetett Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2012 címmel. A hagyományőrzés, a természet értékeinek megóvása és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése egyaránt fontos szempontok az értékelésnél — írja a lap. Eddig több mint ötven szőlőbirtok töltötte fel az adatait a honlapra. Rájuk júliustól bárki szavazhat, a tíz legtöbb szavazatot kapott birtokot a zsűri személyesen is felkeresi.

A zsűrit sokan, sokfélén alkotják a borászszakmából és a köré épült ágazatokból: Bozzai Zsófia, a Bor és Piac magazin főszerkesztője, Dr. Szakács László, a Grabowski Kiadó ügyvezető igazgatója, Dékány Tibor tájépítész, fotóművész, Prof. Dr. habil Kállay Miklós, tanszékvezető egyetemi tanár, a BCE Borászati Intézet igazgatója, Dr. Csemez Attila tájépítészmérnök, tanszékvezető, a BCE Tájépítészeti Kar Tájtervezési és Területfejlesztési Tanszék, Dr. Laposa József tájépítész, borász, Dr. Lőrincz András, egyetemi adjunktus, tanszékvezető-helyettes, BCE Szőlészeti Tanszék, Dr. Pásti György, egyetemi docens, BCE Borászati Tanszék, Árendás Csaba, a SmartVineyard igazgatója.

A győztes birtok használhatja kommunikációjában a Magyarország legszebb szőlőbirtoka 2012 titulust, amelyet korlátlan ideig viselhet, az adott év után az évszám megjelölésével. A birtokra a továbbiakban egy szőlészeti növényvédelmi mérőállomás is vigyáz. A pályázatot a szervezők évente meghirdetik. A győztes szőlőbirtok öt éven belül nem pályázhat újra.

Most hogy már mindent tud, nincs is más dolga, mint kiválasztani kedvenc szőlőbirtokát és leadni rá egy szavazatot! Szavazni a szőlőbirtokok aloldalán tud.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2012. július 11. 16:49
Szerintem az enyém :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!