Bacsó András 2011-ről

2012. december 06. 15:26

Az Oremus birtok főborásza a Mandolás-dűlőben beszélt a pincészet egyik legnépszerűbb boráról, a Mandolás-furmintról. A száraz tétel nem dűlőszelektált: a Mandolás fiatal és a Petrács-dűlő öreg tőkéi adják a bort.

2012. december 06. 15:26

A Bortársaság tokaji videókörképe ezúttal a tolcsvai Oremust mutatja be. Bacsó András, a birtok főborásza először a tolcsvai Mandolás-dűlőbe vitte a látogatókat, ahol a Mandolás-furmintról beszélt, és a dűlő riolitos-obszidiános alapkőzetét is megmutatta. A borász megfokolta a szőlőt is: 15-ös alkoholpotenciálú már, amiből bár nagyon jó száraz bort lehetne készíteni, de az alkohol várhatóan magas értéke miatt mégsem teszik.

A 2011-es évjárat Mandolásáról Bacsó András azt mondta, számára egy meglepően ideális száraz bor, egy nagy álom, hogy az ember ilyet el tud készíteni.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. december 06. 17:06
Rohadt életbe hol dugdossák ezeket a híres borászokat mert felénk sem a nevét de még a boraikat sem ismerik.TESCÓ árúlja?Ha nem akkor nem híresek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!