Magyar palack lesz az új száraz tokajiból?

2012. december 22. 10:33

Jásdi Istvánnak annyira megtetszett az új száraz tokajis palack, hogy a komolyabb magyar fehérborokat mind ilyenbe tenné. Szepsy István szerint ez egy óriási ötlet, de kérdés, látnak-e benne fantáziát a termelők.

2012. december 22. 10:33

Mint arról az Inforádió Hordóminta magazinja beszámolt: Jásdi Istvánnak annyira megtetszett az új száraz tokajis 0,75 literes palack, hogy felvetette Szepsy Istvánnak, mi lenne, ha a komolyabb magyar fehérborok is ezt a palackot kapnák.

Jásdi István az Inforádió kérdésére elmondta: várja, hogy miként reagálnak az ötletre a hegyaljai, illetve az ország más vidékein lévő borásztársak. Jásdi elképzelhetőnek tartja, hogy az első időkben a száraz furmintok, a minőségi olaszrizlingek, illetve az Egri csillag néven bevezetett fehér házasítások kerülnének ilyen palackba. Hozzátette: nagyon fontos, hogy ennek a palacknak ne csak formai, vizuális üzenete legyen, hanem minden esetben kapcsolódjon hozzá a magyar minőség biztosítéka is.

Szepsy István szerint óriási ötlet Jásdié, ha meg lehet valósítani, ha látnak benne fantáziát a termelők. A palack jelenlegi gyári elnevezése 0,75 literes tokaji palack, de könnyen át lehetne nevezni magyar palackká – ehhez azonban egyeztetni kellene azokkal a tokaj-hegyaljai borászokkal, akik ma már használják ezt a palackot.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2015. november 10. 18:04
A másik szerintem jó ötlet, tegyék rá a címkére a Nagy-Magyarország logóját,a tótoknak egyből elmegy a kedvük a tokajitól. Ránézésre meg lehetne különböztetni, melyik hol készült.
sapuh
2012. december 24. 01:55
Vagy Györgykovács Imréét
ciseaux
2012. december 24. 01:54
Remerk ötlet! Tessék csak arra gondolni, hogy a toscanai CHIANTI, ami remekül iható de asztali pancs, hogyan futotta be a világot? A szalma-fonatú öblös (fiasco) üvegével. Az üvegre mindenki emlékszik (a 70-es években állólámpát csináltak belőle) a borra senki!
Claypool
2012. december 24. 01:54
Már a borokat is uniformizálják? A sörös kupak mikor váltja fel a parafa dugót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!