Szentesi József: Nincs űrtechnológia a pincémben

2013. április 13. 08:16

A borászok borászának választott Szentesi József szerint a pincében nem lehet bort készíteni, azt ugyanis a szőlőben kell, a legnagyobb minőségű alapanyagot kihozva az évjáratból.

2013. április 13. 08:16

Az idén a borászok borászának választott Szentesi József már tavaly is benne volt az öt legesélyesebb jelölt között. A Borászportál akkor készített is egy videót Szentesivel, melyben a borász pincetechnológia és a szőlő viszonyáról is mesél.

A videóból kiderül: Szentesi József borászélete 1998-ban kezdődött, amikor vett egy darabka földet, hogy arról 150-200 liternyi bort állítson elő, amit a barátaival kényelmesen el tud fogyasztani. Ebből a kezdeti mennyiségből szerelem lett, mára 10 hektár feletti területen gazdálkodik Szentesi Nadapon, Sukorón és Pázmándon.

Borászati hitvallásáról Szentesi így vall: „A pincémben nincs űrtechnológia. Minden hagyományosan, kézi, kíméletes szürettel kezdődik. A pincében bort készíteni nem lehet, azt a szőlőben kell maximális minőséget elérve, és ezt kell megőrizni a pincében.”

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2013. április 15. 18:13
több gépet - kevesebb emebert? enneél még a szoc tervgazdálkodási is humánusabb volt, hisz nem a profitot üldözte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!