Közösen küzd a borhamisítás ellen az EU és Kína

2013. július 24. 14:20

Az Európai Unió és Kína egy közös szándéknyilatkozatot írt alá, amiben megegyeztek abban, hogy együtt kívánják visszaszorítani a borhamisításokat. Kína közben európai borokra kivetett védővám bevezetésén gondolkozik.

2013. július 24. 14:20

Egyre nehezebb lesz a borhamisítók dolga Európában és Kínában. Az Európai Unió és Kína egy közös szándéknyilatkozatban jelezte, hogy együtt fognak fellépni az alkoholos italok hamisítói ellen. Ez jó a kereskedelemnek, és az emberek egészségégének is - mondta el Dacian Ciolos uniós mezőgazdasági biztos, aki Zhi Shupinggal, a kínai minőségbiztosítás, vizsgálati, és karanténügyi miniszterrel írta alá az egyezményt. A nyilatkozatban a két fél három területet jelölt meg az együttműködésre: információcsere-program a kereskedelemben megtalálható hamisított termékekről, a hamisítási praktikák laboratóriumi azonosítása és elemzése, valamint egy termék-nyomonkövetési rendszer kiépítése.

Kína korábban azzal vetette észre magát a nemzetközi borsajtóban, hogy bejelentette, gondolkodik azon, hogy az európai borokra védővámot vet ki. Ez főként Franciaországot érintené rosszul, aminek a harmadik legnagyobb exportpiaca az ázsiai ország, de a növekvő kínai borfogyasztás miatt minden bortermelő ország számára kedvezőtlen lenne. Az ok, amiért Kína a védővámon gondolkozik, valószínű az lehet, hogy az Európai Bizottság védővámot vetett ki a kínai napkollektorokra.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!