Font: Már nem néznek ferde szemmel az Alföldre

2013. december 08. 11:23

A fideszes Font Sándor szerint az alföldi borvidékekről származó reduktív fehér- és rozéborok ott vannak a legjobbak között az országban. Font úgy látja, már nem néznek ferde szemmel a hegyvidéki borászatok síkvidéki társaikra.

2013. december 08. 11:23

„Köztudott, hogy a Duna-Tisza-közi három borvidék kénytelen volt összefogni, és a Duna Borrégiót megalkotni, hiszen az úgynevezett hegyvidéki borászatok általában ferde szemmel néztek az alföldi-síkvidéki borászatra” – véli a politikus. Font Sándor szerint ez az elmúlt években megváltozott, köszönhetően a reduktív borkészítési technológia térnyerésének, mellyel a Duna Borrégió könnyű fehér- és rozéborokat tud készíteni.

A fideszes politikus szerint az alföldi rozék a legjobb tíz közül vannak, a csongrád-bokrosi borvidéken pedig a természeti adottságok, a meglévő kultúra és a szakértelem is adott ahhoz, hogy további sikereket érjenek el az itteni borászok. A mezőgazdasági bizottság elnöke külön örül neki, hogy Frittmann János és Koch Csaba személyében alföldi borászok is ülnek vezetőként az újjáalakult Hegyközségek Nemzeti Tanácsában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:25
"Már nem néznek ferde szemmel az Alföldre" Ez azért túlzás.
hörgő
2013. december 08. 20:20
Piálfy mondta, és ő aztán ért hozzá, szemmel láthatólag!
bolá
2013. december 08. 16:50
Szeretem a Vitis viniferából készült alföldi borokat, különösen a vörösöket; a többit viszont meg nem iszom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!