Szekszárd, Villány: eddig nincs gond az időjárással

2014. május 31. 14:36

A tokaji jégkár kapcsán a Hír TV megkérdezte a szekszárdi Szeleshát borászatot és Villányban Gere Attilát, milyen eddig az évjárat. Szekszárdon két-három hét előnnyel számolnak, és a virágzás is elindult. Villányban a jégtől félnek

2014. május 31. 14:36

„Jól indult a fakadás, a szőlő gyűjtött egy kis előnyt. Két-három hét előnyünk még mindig van. Most már virágzik a szőlő, és már május 22-én is találtunk már virágzó fürtrészeket. Tehát biztatónak ígérkezik a termés, és ha elemi csapás nem éri, akkor jó évjárat lehet” – jelentette ki a szekszárdi Szeleshát Kft. szőlészeti vezetője, Szekretár János.

„Nekünk a nagy félelem mindig a jég. A többi igazából rajtunk múlik, odafigyelés kérdése, ha csak nincs olyan katasztrofális idő, mint 2010-ben. Akkor is oda kellett figyelni, de egyszerűen nem lehetett megvédeni a szőlőt. Ha normál évünk lesz, akkor gyönyörű szép termésre van kilátás” – mondta Gere Attila villányi borász a Hír TV-nek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!