Borfesztivál 2014 vízitúra

2014. szeptember 18. 09:57

Egyszerre lehetett aggódni a fesztiválon való részvétel költségeinek megtérüléséért és az esőzések idei termésre gyakorolt hatásáról.

2014. szeptember 18. 09:57
Milotta László

„Bárdos Sarolta két új Tokaj Nobilis bort mutatott a Tokaji Borbár standnál. A 2013-as Barakonyi Furmint elegáns, lendületes, körtés, őszibarackos, finoman fűszeres. A 2011-es Amicus a 2008-as előddel szemben ezúttal csak furmintból és szinte kizárólag töppedt bogyókból készült, őszibarackos, enyhén trópusi gyümölcsös, inkább hűvös, visszafogottabb hangulatot áraszt.

A Varga Pincészetnél is megnéztem három bort a Vadóc Sauvignon Blanc 2013 friss, citrusos, egyszerű, mint a faék, de az áráért fröccsbe mehet. Az Aranymetszés Olaszrizling 2013 korrekt, jól iható, fehér húsú gyümölcsös, minimális mandulás fanyarsággal. A Rózsakő 2012 már mutatott némi halvány petrolos palackérést is, félszáraz, barackos ízzel.

Váli Péternél befejeztem, amit elkezdtem a Badacsonyi Borfesztiválon, immár új tételekkel. Az Olaszrizling 2013 virágos, fehér húsú gyümölcsös, fűszeres, jó savú, még kicsit ült rajta a hordó. A Szürkebarát 2013 élénkebb, elegánsabb a 2012-esnél, finom fűszerekkel, őszibarackkal, édesfűszerekkel. A Pinot Noir 2012 illata kissé fedett, majd ahogy nyílik, illata és íze különböző piros bogyós gyümölcsöket és édesfűszereket idéz, teste könnyed. Az Olaszrizling Késői Szüret 2011 (108 g/l maradékcukor) édes fehér húsú gyümölcsös, barackos, jó savkészlettel, pici cserességgel, de legfeljebb közepes hosszal.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!