Itt a pálinka, ami 250 ezer forintba kerül üvegenként

2015. december 11. 16:47

Harminc üveg exkluzív, gyűjtői tételnek szánt pálinkát dob piacra idén a Márton és Lányai pálinkaház azzal a céllal, hogy mind beltartalomban, mind megjelenésben felvegyék a versenyt a világ legdrágább párlataival. A Crystallum előjegyzéssel 250 ezer forintba kerül.

2015. december 11. 16:47

A Márton és Lányai pálinkaház idén harminc üveg exkluzív gyűjtői tételnek szánt díszdobozos pálinkát jelentet meg Crystallum néven, melynek célja, hogy beltartalomban és megjelenésben felvéve a versenyt a világ legdrágább gyümölcspárlataival, referenciatermékké váljon a magyar gasztronómia kiemelkedő értékei között.

A párlat egyedi Ajka kristály üvegben, kizárólag néhány budapesti csúcsgasztronómiát képviselő étteremben érhető el. Magánszemélyek kizárólag e-mailen történő előjegyzéssel, illetve 250 ezer forintos fogyasztói áron vásárolhatják meg, tudtuk meg a Mandiner.bornak küldött sajtóközleményből.

A pálinkakülönlegesség megjelenésének alkalmából a hazai gasztronómia meghatározó egyéniségeinek részvételével december 8-án tartottak exkluzív szakmai beszélgetést a csúcsgasztronómia és a magyar pálinkakultúra kapcsolatáról. A Crystallumból összesen ízenként (szilva és barack) 100-100 palack készül. „A Crystallum nem egy új fogyasztási árucikk, hanem a pálinkafőzési kultúra egyedi alkotása. Azt az utat jelképezi, amin a magyar gyümölcspárlatok eljutottak odáig, hogy a nemzetközi csúcsgasztronómiában is megtalálják a helyüket” – mondta róla Harmath Csaba gasztroszakértő.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:24
ugyan jelentkezzenek már azok a mandiner olvasók, akiknek itt csillant fel a szemük, hogy már tudják, hol vehetnek egy üveg pálinkát 250 ezerért..
Akitlosz
2015. december 13. 20:58
Szerintem túl sok költséget számolsz. Több ezen a haszon.
GV0917
2015. december 13. 20:58
Nem biztos, hogy aki megteheti, az csúcs gasztronómiai terméket akar fogyasztani negyedmilláért.. Mert ha volna annyi kidobni való pénze, az már annyira elkényesedett ínyű, hogy a tápcsatornájának legalsó felén keresztül hagyja felszívódni a nemes nedűt! Csíp egy kicsit, de az alkoholos illumináltság bizton megjósolható..Így aztán én maradok a sógor szatmári szilvájánál meg az öcsém kecskeméti barackjánál..De a saját meggyem párlata is van olyan, mint a..de ez már reklám lenne...
Szúnyog
2015. december 13. 20:58
Ez nem is az egyszerű sznoboknak, hanem a hülye sznoboknak készült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!