Garantált a tériszony, ha itt akarna szüretelni

2016. augusztus 21. 13:05

A Mosel németországi völgyét gyakran rizlingkanyonként is emlegetik a meredek dűlők miatt. Az egyik helyi pincészet, a Weingut Schmitges kétperces klipben kalauzolja el önt a borvidék legnevesebb dűlőire.

2016. augusztus 21. 13:05

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. augusztus 22. 13:37
Volt szerencsém a valóságban is látni. Bámulatos!
budapestbar
2016. augusztus 22. 10:33
Nekem a kedvenc borvidékem, így elfogult vagyok, de tény, hogy a legszebb, legemberibb borélményeim erről a tájról vannak. A Rajna melletti középkori várak látványa tényleg elindítja az ember fantáziáját és gyorsan a középkori lovagvilágba képzel magát. Ehhez képest a Mosel-vidék nekem az emberi akarat határtalanságát jelképezi az elképesztően meredek dűlők megszelídítése a szőlővel, ez maga a csoda. Ez az igazi kézművesség, mert ezeket a nem ritkán 80%-os meredekségű dűlőket nem bírják a gépek. Hamvas után szabadon "Végül is ketten maradnak": az ember és a szőlő... Ki is nyitok egy ereklyét: Weingut Franzen: Goldkapsel 2006.
Autofocus
2016. augusztus 22. 10:33
Szüretelés alpin-technikával. Nem semmi. Mondjuk, kíváncsi lennék hogy a Gulácson meddig bírna valaki az alaptábortól.
illesl
2016. augusztus 22. 10:33
Nagyon gyorsan kell majd Germanisztánban lépni. A migránsok nem ihatnak alkoholt, tehát teljesen felesleges lesz a szőlőültetvény, vagy esetleg üdítő italt kellene gyártani a szőlőléből. Ez viszont a betelepítők érdekeit sérti, mi lesz akkor a coca-colával? Na nem lépnek, a elgazosodik a szőlő, végül a kecskék mindent lepusztítanak, a meredek lejtőkön nem marad termőtalaj, ahogy az Dél-Európában és Keleten látjuk... Az utolsó percben él Germanisztán....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!