Így tud védekezni a szőlőkabóca ellen

2016. augusztus 08. 11:56

Akár az egész szőlőültetvényt is elpusztíthatja az amerikai szőlőkabóca által hordozott, szőlő aranyszínű sárgaság fitoplazma elnevezésű betegség, ezért fontos időben védekezni ellene, amit online térképpel segít a Nébih.

2016. augusztus 08. 11:56

Jordán László, a Nébih növény-, talaj- és erdővédelmi elnökhelyettese hozzátette: elősorban a lárvakeléskor, majd a kirajzáskor kell védekezni, ami a múlt héten kezdődött. A rovart nehéz elsőre megismerni, mert hasonlít a többi kabócához, ezért érdemes szakember segítségét kérni hozzá.

Leginkább a szőlő alsó levelein lehet megtalálni, jegyezte meg. A Nébih honlapján van egy térképes alkalmazás, ahol lehet látni a kabóca aktuális fejlettségi állapotát az ország különböző pontjain, és azt is, mivel lehet védekezni ellene. Jordán László elmondta, hogy a szaporítóanyag-előállítás során kötelező védekezni a kártevő ellen, és már készül a jogszabály annak érdekében, hogy termőültetvényeken is kötelező legyen.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!