Küzdeni fogunk egymásért, a klubért és a szurkolókért – megszólalt a Fradi edzője a visszavágó előtt

2023. augusztus 03. 13:03

A Ferencváros vezetőedzője beszélt a játékosokat ért sokkról, Csercseszovról és a jövőről is.

2023. augusztus 03. 13:03
MÁTÉ Csaba

A bajnokcsapat megbízott trénere az Origónak adott interjújában többek között elmondta: ugyan voltak korábban is beugrásai a kispadon, az írek elleni hazai Európa-Konferencialiga-mérkőzés volt pályafutása eddigi legkomolyabb szakmai feladata.

Olyan európai kupameccsel kellett kezdenem, ahol az volt a tét, hogy ha nem sikerül a továbbjutás, akkor vége a nemzetközi szereplésnek. 

Győzelmi kényszerben vagyunk, olyan meccseket játszunk, amelyeken nem szabad hibázni!

A szakember azt is hozzátette: A játékosok lelki világának is jót tett a Shamrock elleni győzelem, mert őket is óriási sokként érte a BL-kiesés”.

Természetesen Sztanyiszlav Csercseszov személye is szóba került a beszélgetés során. Máté Csaba kezdésként nem felejtette el megemlíteni: „mivel én is tagja voltam a stábnak, az én felelősségem is megvan a történtekben”. 

Az orosz-oszét edző védelmében elmondta: Szögezzük le, hogy egy olyan edzőről beszélünk, aki az elmúlt évek legnagyobb sikereit érte el a csapattal! Kétszeres bajnok, kupagyőztes, az európai porondon Európa-liga-csoportkört nyert az irányításával a csapat, bejutott a legjobb 16 közé”

Az új felállás kapcsán a vezetőedző a következőket tartotta fontosnak kiemelni: 

A játékosoknak is elemi érdekük, hogy visszaálljon a csapat arra az útra, amelyikről letért. Pontosan tudják, hogy behatárolt a karrierjük, van egy bizonyos idejük, ami alatt kiaknázhatják, ami bennük van. Ők is szeretnék jóvá tenni, ami történt. 

Egymásért, a klubért és a szurkolókért is küzdenünk kell” – fogalmazott a szakvezető.

TRAORÉ, Adama
A játékosok is szeretnék jóvátenni, ami történt Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros jövőjével kapcsolatban Máté Csaba fontosnak tartotta megjegyezni: nagyon fontos, hogy a sikereket a helyén kezeljük. Néha ugyanis az volt az érzésem, hogy bizonyos dolgok, főleg a sikerek kezdenek természetessé válni. Miközben, ha szétnézünk, azt látjuk, hogy csak itt a szűkebb régióban is óriási a konkurencia, amivel meg kell küzdenie a Fradinak. A BL-csoportkörbe a selejtezőkből mindössze négy csapat jut be, de az Európa-liga csoportköre is elképesztően erős. Ha ott bármilyen sikert el tudunk érni, azt nem szabad természetesnek venni, az igenis bravúr. De a legfontosabb: alázat, szorgalom és tisztesség nélkül nincs siker!” 

A Shamrock Rovers elleni visszavágó előtt az is szóba került: mennyire rangos a harmadik számú nemzetközi kupasorozatban szerepelni?

„A Konferencialiga-csoportokban, de különösen a végjátékában már nagyon komoly csapatok meccselnek egymással, és tétje is van a végső sikernek, hiszen a győztes a következő idényben az Európa-liga csoportkörében szerepelhet. Tehát egyáltalán nem lebecsülendő sorozat a Konferencialiga, nem olyan szint, amit bármelyik magyar csapatnak ne lenne érdemes komolyan venni” – mondta az Origonak nyilatkozva Máté Csaba.

Nyitókép Máté Csaba és a csapat is - győzelmi kényszerben! Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2023. augusztus 03. 15:27
A KONFERENCIALIGA valóban nem lebecsülendő a vonatkozásban, hogy nagyon erős csapatok is vannak ott. ETTŐL függetlenül nincs rangja, meg sem közelíti a BL, de az EL elismertségét sem.
sentimental
2023. augusztus 03. 13:24
Ha Torgyán doktor ezt megélhette volna... :XD
zakar zoltán béla
2023. augusztus 03. 13:13
KTE PAKS ZTE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!