Miért nem megyek el innen

2012. március 31. 10:55

Nekem ez jutott, mint a kurta láb, a sok szeplő, pörkölt- és irodalomszeretet, és a nyomokban némi svábot tartalmazó magyar vérem.

2012. március 31. 10:55
Varga Julis
KultúrPart

„Persze nekünk mindenből a középszerű jutott. Az ország nem nagy, de nem is törpeállam. Nincs magas hegyünk, de nem is tök lapos. Nem élünk jó, de egyelőre éhen sem halunk. Nincs szép tengerpartunk, de sivatagunk sem. A focink viszont legalább kiugróan csapnivaló.

Valaki nem is ebből a langymeleg állóvízből szabadulna, hanem egyenesen kilátástalannak ítéli meg a hon aktuális helyzetét, és bőszen kongatva minden egyes vészharangot, ami az útjába kerül, azonnali indulásra buzdít, amíg nem késő. Amíg le nem zárják a határokat, ki nem ürül teljesen az államkassza, ránk nem esik egy meteor vagy el nem lep minket az óriáshangyák hordája.

Nem azt mondom, hogy egyáltalán nincs semmi baj. Azt sem, hogy nem értem meg azt, aki nem fájó szívvel búcsúzkodik kishazája lágy lankáitól, hanem mosolyogva veti magát egy másik állam ölelő karjaiba. Én csak annyit szeretnék erre mondani, hogy én bizony nem megyek sehova.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Niemand
2012. március 31. 19:46
Jól tettem :)
füst
2012. március 31. 19:12
Köszi Julis, egyetértünk.
OrangeOrder
2012. március 31. 14:12
És már megint a felháborodás, fanyalgás, hogy valaki másképp meri gondolni - ne adj Isten ki is mondja. Korrekt, szép írás. Köszi.
Grüezi
2012. március 31. 14:00
Én kibekkeltem itthon a nagy elkúrás 4 évét, ekkor még fájt a szívem elmenni. Majd a narancsos forradalomból is másfelet, mire sikítva menekültem a szegfűt narancsra cserélő prolihordák és vezérük agymenései elől. No nem kánaánba, de itt bőven megengedhetem magamnak a lakásbérletet, napi 3x-i meleg étkezést, évi 3 hazautat + 1-1 hét nyaralás+sielést (és még marad is). Otthon az első kettő is problémás lett volna. Persze szép dolog otthonmaradni ha van vmi jólfizető pártállás, vagy gazdag nő/pasi aki fizet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!