Olaszrizling nap

2012. június 18. 09:40

A furmint izgalmasabb, a hárslevelű finomabb, de talán az olaszrizling mutatja be a legtöbb arcát.

2012. június 18. 09:40
Bordogság blog

„Az Olaszrizling a harmadik olyan szőlőfajta (a furmint és a kékfrankos után), amelyiknek kijutott egy saját rendezvény. Talán az egyik legmegosztóbb hazai fajta, vannak, akik szerint, ha nem is lúzerfajta, de azért nem is annyira alkalmas hazánk emblematikus fehér borává válnia, mint például a Furmintnak vagy akár a Hárslevelűnek. Számos azoknak a tábora is, akik szerint viszont egyrészt az elterjedtsége miatt, másrészt a sokszínűsége által is alkalmas lenne a Magyarország elsőszámú fehér bora címre.

Számomra még képlékeny a jövő, annak ellenére, hogy vannak bizakodásra okot adó találkozásaim a fajtával, jócskán vannak a »bármikor szívesen meginnám« 4 pontos kategóriát is csak erős jóindulattal vagy még azzal sem elérő borok is. Alapvetően a legnagyobb problémám az olaszrizlinggel a primer gyümölcsös jegyek gyakori hiánya, amit jó esetben mandulás-marcipános fanyarság, rossz esetben élesztős-gyurmás keserűség fed el.

Az én izlésemnek a Furmint izgalmasabb a Hárslevelű pedig finomabb, de talán az Olaszrizling mutatja be a legtöbb arcát és ezért a jövője több lehetőséget rejt mint a múltja. Fogyasztóként akkor lennék elégedett, ha 1500 Ft alatt tudnék venni korrekt, 4 pontos, egyszerű, de mindennapi borokat és 2500 Ft alatt 5-6 pontos válogatásokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!