Újra itt az esztendő vége

2012. december 12. 08:38

A szüretnél vártunk ez éven is a csodára, mint mindig. Hogy jött-e? Vagy nem? Kinevethetnek, de még mindig nem tudom.

2012. december 12. 08:38
Árvay János
Egy borász naplója

„A szüretnél vártunk ez éven is a csodára, mint mindig. Hogy jött-e? Vagy nem? Kinevethetnek, de még mindig nem tudom. Mindent leszedtünk már, nincs kint több szőlőnk. Aszúszemre és késői édesre várva kockáztattunk majd egy hónapot. Na, ebből szinte semmi nem jött össze. Kiszedettünk minden jónak látszó aszúszemet a száraznak feldolgozott szőlőből. Mégis csak furcsa lett volna ezeket a csodálatos botrityszes szemeket a földre dobni, ugye? 350 kilogrammot tudtunk így kiválogatni.

Azt azért be kell vallanom, hogy az így kiszedett szemek kilogrammjának költsége nagyon magas... Ha viszont nem szedjük? Nem érezném jobban magam. A száraz bor nem lett volna ezektől az aszúsodott szemektől jobb. Eldobni pedig vétek. Na de hát ezek a dolgok azok, amiken talán felesleges is gondolkodni.

A kierjedt borok nagyon tetszenek. Őszibarack, virágok, körte, málna néha gyógyteás illatok. Bocsássák meg nekem, hogy legtöbbször nincs is kedvem kiköpni a kortyot, mert annyira jólesik. Ez azért jó jel. A mostani napokban nem lett jobb a kedvem. Borongós, ködszitálásos, nyálas napok vannak. Brrr. Nem szeretem idők. Na, ilyenkor esik jól egy pohár olyan bor, ami felvidít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!