Arrafelé Lexus terem

2013. július 24. 16:08

Sokat kéne törnöm a fejem, hogy felsoroljam azt a két-három borászatot, akik Villányban komolyabb megújulást, stílusformáló ambíciókat tudnának fölmutatni.

2013. július 24. 16:08
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„Villány mintha egyre kevesebb meglepetést okozna nekünk. Attól tartok egy kezemen meg tudom számolni, hány villányi bor volt rám komolyabb hatással; ahhoz pedig igen sokat kéne törnöm a fejem, hogy felsoroljam azt a két-három borászatot, akik Villányban komolyabb megújulást, stílusformáló ambíciókat tudnának fölmutatni. Rácz Miklós Tamás - akinek a borairól ez a poszt is szól - ilyeneket mond például, hogy a szőlőben arrafelé Lexus terem. Sokatmondó megjegyzés, a borok árai sem szemérmeskednek sokszor (a termékpaletta alsóbb, de főleg középső árszínvonalán fájóan tátongó űrrel).

De vajon a nagyzolási hóbort mellé társul-e a pincékben értékteremtő szándék? Valahogy mintha a vérfrissítés, az újító kedvű, világlátott utánpótlásból is kevesebb lenne Villányban, mint más fontos borvidéken. Fecskéket lehet látni, ha nagyon körbenézünk, közéjük tartozik például a szerény diósviszlói borász is. Rácz Miklós Tamás még az út elején jár. A Matiasnál dolgozik és közben saját pincéjében hangolja a borokat egyedire. Az új évjáratokról ezek voltak a benyomásaim.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai
2013. július 28. 14:39
Mindenki akinek a szőlőjében Lexus terem kifogásolhatja, hogy hiányzik a villányiakből a megújítás szelleme. A többiek próbáljanak sikereket elérni a piacon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!