A keleti nyitás kudarca

2013. július 11. 17:41

Oroszországban 0.8%-kal kevesebb terméket és szolgáltatást értékesítünk, Ázsia egyéb országaiba irányuló exportunk 15%-kal csökkent.

2013. július 11. 17:41
Varga Márk
Hosszúlépés

„Hiába rodeózza körbe a mi kis tarajos Péterünk a keleti világot, Magyarország gazdasági és kulturális értelemben is a nyugathoz tartozik. A hétfői külpiaci értekezleten akár azt is hihettük volna, hogy ezt végre a kormánypárt is belátta, hiszen  Varga Mihály elismerte a keleti nyitás kudarcát. Mégis, ezek után – talán a kudarcon felbuzdulva?! – a kormány meglebegtette az eddigi stratégia felgyorsítását és Szijjártó hatalmának további erősítését a külgazdaságban.

Ázsiai exportunk 15%-os esésben

Az Orbán-kormány szerint a nyugati jóléti állam haldoklik, és félő, hogy a munka becsületét még értő keleti világ gőzőse egy óvatlan pillanatban elrobog mellettünk, ha mi gyorsan fel nem kapaszkodunk egy azeri vagonra. Ennek a politikának a jegyében rodeózza körbe mostanában a mi kis tarajos Péterünk a fél világot, adta ki korábban az azeri baltás gyilkost és haragította magára Európát a kormány.

Korábban ebben a témában ezt írtam: »a politikai prostitúció nem lesz képes pótolni a tőkehiányt, a szaktudást és a kemény munkát.« A kelet körbeudvarlása eredménytelen maradt, és ezzel kapcsolatban Varga Mihály is elégedetlenségét fejezte ki. Oroszországban 0.8%-kal kevesebb terméket és szolgáltatást értékesítünk, Ázsia egyéb országaiba irányuló exportunk 15%-kal, az Arab Emírségekbe való kivitelünk pedig egyenesen egyharmadával csökkent a tavalyihoz képest.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekezetes
2013. július 11. 21:45
Ez a kölyök semmit sem tud az életről, de szájal és okoskodik.
racer
2013. július 11. 20:17
Bélám, Nem érzed lihegésnek, hogy -mondjuk - 2 év után máris kudarcnak minősíted az ún. nyitást? Oszt elgondolkoztál-e azon, hogy az export zömét a multik adják, ergo, ha mondjuk a Nokia valamely okból beszarik, akkor esik az exportunk pl. Dubajban? A kormány viszont a magyar kkv-k keleti exportjára koncentrál, mert a multik a kormány nélkül is oda exportálnak, ahova akarnak.
BőröndÖdön
2013. július 11. 19:46
Szegény Robokuty,egy nagy nulla a tevékenységének az eredménye."Monnyon le!!"
0bsitos
2013. július 11. 19:42
Ez egy, a világot csak könyvből ismerő gyerek. Majd szóljon ide 20 év mulva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!