Miből iszok én?

2014. január 22. 06:54

A nyolcezres pohár nevéhez hűen mindenféle borhoz jól működik. Használni egy élmény, mosogatni már kevésbé az. Épp csak úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére.

2014. január 22. 06:54
Unger Tamás
Tumblr

„Az első és egyben örökös kedvencem a Schott Zwiesel mindenes Vina pohara. Röviden: ezerötszáz forintért minden tud ez a pohár, amit tudnia kell. Tök mindegy, hogy vöröset, fehéret vagy rozét fogyasztok belőle, mindenhez pengén passzol. Még a pezsgőkkel is elbírt, bár ritkán találkozott buborékos itallal. Persze nem egy minden részletében kimunkált kézműves csodacucc, de bárhol, bármikor használni tökéletes. Eleinte csak otthoni használatban volt, később szabadtéri borozásokhoz, vendégségbe is vittem magammal (igen, mert rengeteg helyen jártam, ahol nem tartanak normális borospoharat).

Nem egyszerű eltörni, két év alatt kettő tört szét; az egyik úgy, hogy egy medencés házibuliban egy törölközővel szimplán kiverték a kezemből… A fővárosban rendelkezem belőle egy hatos pakkal, a kollégiumba még nem hoztam belőle, de talán ami késik, nem múlik. Jobb pohár van, de hasznosabb és hűségesebb nemigen.

Augusztus végén beruháztam egy fantasztikus Zalto Universalra. Ez a közel nyolcezer forintos pohár a laikusok szemében már önmagában kimeríti a pohárbuziság fogalmát, pedig nem indok nélküli a magas ár; valószerűtlenül könnyű, precíz, kézműves cucc, nem csak inni, de megfogni is élmény. A tapasztalatom az, hogy fehérek jobban érzik benne magukat, mint a vörösek, de a nevéhez hűen mindenféle borhoz jól működik. Használni egy élmény, mosogatni már kevésbé az. Épp csak úgy vigyázok rá, mint a szemem fényére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!