Maksa Zoltán találkozása a szólás végtelen szabadságával

2015. január 10. 14:37

Itt bizony bármivel lehet viccelni. Itt bizony bármivel lehet viccelni?

2015. január 10. 14:37
Zsigmond és Péterfy
Mandiner

„Pannónia nem Franciaország, nem a voltaire-i hagyományokon (Écrasez l’infâme) alapuló vallásellenesség és a szabad szatíra hazája. Pannónia nem a Charlie-k földje. (...) A (szólásszabadság) a demokrácia működésének egyik legfontosabb garanciája, és ha normális helyen akarunk élni, kötelességünk védelmezni. Még akkor is, ha az a vélemény ránk nézve sértő, vagy úgy általában felháborító, esetleg undorító. Elvben szép. Csakhogy ma Magyarországon a szólásszabadság pont addig tart, amíg valaki saját maga bele nem szalad a késbe. Akkor jön a sértett rinyálás, a bíróságra szaladgálás, pereskedés, helyreigazítás, kártérítés, fenyítés, kirúgás, elmarasztaló ítélet, pénzbüntetés, megrovás, priusz. A magyar törvények alapján ugyanis egy rossz vicc miatt bárkit jogerős börtönbüntetésre lehet ítélni.” (444, anarki)

A világ, vagy legalábbis a mi világunk arra épül, hogy ott mindenki azt mondhasson, amit csak akar, még ha azt egy Móricka-szintű hecclapban is szeretné kifejteni, akkor is." (444, Bede Márton)

„A liberális demokrácia szülőföldjén a szabad sajtó és a szabad véleménynyilvánítás nem élhet félelemben. Ha egyszer az az egyik alapelvünk, hogy bármivel lehet viccelni, akkor itt bizony bármivel lehet viccelni.” (Cink, Szily László)

„Maksa megtört Bárdos András előtt, rájött, mekkora hülyeséget csinált... Vége a gólyatábori erőszakkal bénán poénkodó Maksa Zoltán hetykeségének. Itt a felvétel arról, ahogy eléggé kikészülve, dadogós hangon kér bocsánatot mindekitől, többször is a Story 4 hírműsorában... Nem kímélte magát a tette súlyát mostanra láthatólag felfogó, és ennek megfelelően eléggé ijedt Maksa, Bárdos Andrással beszélgetve. A beszélgetés annyira élveboncolós, hogy az ember közben szinte megsajnálja Maksát. De csak szinte.“ (Cink, Szily László)

„Maksa Zoltán Sebestyén Balázshoz hasonlóan remélhetően hamarosan drágán megtanulja ezt a saját példáján is, és a »viccelődésének« helyt adó csatorna vezetői, a műsor szerkesztői is remélhetőleg megjegyzik, hol a határ. Az efféle viccek elsütőivel nem az a legnagyobb baj, hogy a legteljesebb mértékben híján vannak az empátiának, az együttérzésnek, de nemcsak tapintatlanság, hanem felelőtlenség is nemi erőszakkal viccelni.” (444, Feminfo)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci
2015. január 11. 14:13
"Magyarországon a szólásszabadság pont addig tart, amíg valaki saját maga bele nem szalad a késbe. Akkor jön a sértett rinyálás, a bíróságra szaladgálás, pereskedés, helyreigazítás, kártérítés, fenyítés...." Milyen igaz,kár,hogy akkor nem jutott ez eszetek be,amikor Gyurcsány fenyegette a sajtót a vacak, 20oldalas kis szakdolgozata miatt...
1120
2015. január 11. 12:18
Íme, itt áll a maga pőre valóságában az, amitől ma minden jóérzésű magyar embernek kifordul a bele. A LIBERÁLFASIZMUS 25 ÉVE TARTÓ VÉLEMÉNYDIKTATÚRÁJA!!!
tevevanegypupu
2015. január 11. 08:03
Azt hiszem félreértés van: A Charli elítélte volna Maksát..ők az erőszakot ítélték el nagyon primitív módon, de elítélték..
csi
2015. január 10. 23:01
Jó kis szószedet. Persze az érintettek majd elmagyarázzák, hogyan is kell feloldani az ellentmondást. A rossz hír, hogy ez a kettős mérce "fajilag" van bekódolva nekik. Kiirthatatlan tulajdonság, évezredes túlélési reflex.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!