A csoda

2015. április 17. 10:35

Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol.

2015. április 17. 10:35
Tallián Hedvig
iMád

„A csoda karnyújtásnyira van. Ám mivel beletokosodtunk a brutális szürke valóságba lemondtunk a csodáról. A remény, mélyen elnyomva mégis él, és káprázatos módon tör magának utat - csak új csomagolásban. Száraz furmint formájában ugrik elő a palackból és nem csak a fogyasztókat veszi le a lábáról, de intelligens fiatalok kezdenek komoly és izzadságos szőlőmunkába, és művelnek meg egyre nagyobb és nagyobb területeket.

Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol. A palackba zárt jóízű, száraz üzenet pedig a világba viszi a magyarok hírét, túllépve sunyi politikán, hamisságon. Ahogy szépen lassan utat tör magának a száraz furmint és szerez rajongókat itthon és a világban, úgy töri az utat nemes nagytestvérének.

Mert ahol kinyílik egy üveg száraz, ott előbb-utóbb kihúzzák a dugót egy palack Tokaji Aszúból is és vele visszatér a világ életébe a csoda.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. április 17. 22:47
Nekem van egy díszdobozos 1975-ös és 1977-es tokajim, két pohárral. Már régen kaptam, de őrzöm. Nagyon ünnepi alkalomra van tervezve a felbontása.
alex.leopardi
2015. április 17. 20:28
igaz de az eszmei értéke megvan
KannibálTatárÚr
2015. április 17. 18:40
Le ne késd a felbontását.
alex.leopardi
2015. április 17. 18:40
irigyellek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!