Zacskók a szélben

2015. május 04. 19:08

Nem is értem, miért nem vette még fel egyik ország sem a hivatalos címerébe a nejlonzacskót. Korunk jellemző termékéről van szó, amely itt, Közép-Európában is nagyon gyakori.

2015. május 04. 19:08
Veres István
Új Szó

„A nejlonszatyor és a zacskó a fogyasztói társadalom talán legerősebb élő szimbóluma. Azoké a tevékenységeké, amelyekkel az ember nap mint nap kitörölhetetlen nyomokat hagy a bolygón, úgy, hogy jóformán tudomást sem vesz a következményekről. Hogy a törvényi szabályozás a témában ott tart, ahol, az nemcsak az uniós törvényhozás, hanem az egyes országok törvényhozóinak bizonyítványa is.

Hiszen bárki, bármikor bevezethetné, hogy vászonból, vagy más, természetbarát anyagokból készült szatyrokat osztogassanak fillérekért a népnek, olyanokat, amelyekkel másnap, egy hét múlva, meg még jövőre is el lehet menni vásárolni. De ilyen törvényeket valamiért senki sem javasol. Brüsszelben meg majd két év múlva előterjesztenek egy javaslatot, amiről három évig vitázni fognak, hogy tizenöt év múlva életbe léphessen. Mi akkor talán már nem is leszünk. De a szatyrok még itt lesznek. Meg ott... meg amott...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. május 05. 11:29
"Hiszen bárki, bármikor bevezethetné, hogy vászonból, vagy más, természetbarát anyagokból készült szatyrokat osztogassanak fillérekért a népnek, " Hová gondolsz! A vászon előállítása munkaigényes! Miazhogy megfizetni egy textilmunkást? Ugyan, kérem! A műanyagos gép sopkkal olcsóbban állít welő természetgyilkos zacskókat, nagy haszonnal. Az vigasztaljon minket, hogy a műanyag-zacskóipar jelen van még Vietnamban is. Bizonyám, nő a GDP!
Akitlosz
2015. május 04. 21:12
Nem kötelező szatyrot használnia. Senki nem kényszeríti erre.
Peter8811
2015. május 04. 20:34
Hej ami zacskóinkat Bokros szelek fújják! Sej arra az van írva éljen a nyugdíjreform szabadság!
Peter8811
2015. május 04. 20:32
Majd Bokros belerakja a címerébe a zacskót, valamelyik nyugdíjasét mert kilátszik a nadrágból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!