Kisebbségi kultúrrák

2015. július 30. 14:58

Kevés agyonrágottabb témája van a (leírni is fáj, de állítólag létezik) szlovákiai magyar közéletnek, mint a kisebbségi kultúrrák… elnézést, a kisebbségi kultúrák finanszírozása.

2015. július 30. 14:58
Veres István
Új Szó

Pedig igény az aztán lenne, hisz több száz pályázó pályázik, és ha még nagyobb lenne a keret, még többen pályáznának, még többre. Ez a lényeg. Még többen, még többre, hogy legyen még több, ezt szeretnénk, mindenki ezt akarja, szervezet, párt, ember, állat, mindenki mindig még többet akar, mint a rák, amikor burjánoznak a sejtjei. (…)

Mert mi van akkor, ha az emberek (akikért ez az egész felhajtás folyik) többségének nem öt darab színvonalas történelmi vagy művészeti kiadvány kell, hanem tizenöt darab, kevésbé színvonalas fesztivál, ahol minimális energiabefektetéssel betegre táplálkozhatják magukat néhány kiszuperált anyaországi zenekar fáradt taktusaira? Igaz, hogy nincs bennük semmi eredeti, de akkor az már nem is kultúra vagy mi? Álljon meg a menet!

Hát nem szóltatok a Sanyinak, hogy hívja fel a Ferit, hogy ültessék oda a Janit? Meg akkor már intézze el a Bandiéknak is, oszt kvittek vagyunk! Szóval legyen több pénz, persze, de most egy kicsit olyan ez, mint a szocializmus bukása előtt: mindenki azt leste, mi minden kerül majd elő az asztalfiókokból, amit a barátságtalan rendszer nem engedett kiadni, megszervezni, eljátszani. Aztán nem került elő semmi.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. július 31. 06:59
Ha egyáltalán egy olyan nyomorult országban, mint Szlovákia, magyarok összejöhetnek, magyarul beszélhetnek, horribile dictu ehetnek is egy jót, az már kultúrális szabadság. A szlovák cselédsajtó, mit ez az Új Szó nevű jobb napokat látott förmedvény, nem is hagyja szó nélkül.
kispufi
2015. július 30. 15:28
a felvidéki magyar ún. értelmiség az összmagyarság rákfenéje. ami ők elméletben, az gyakorlatban a többiek, az elmúlt negyed évszázad kb. 2/3-ára asszimilálódása.
Antigoné
2015. július 30. 15:13
Szóval akkor ne is adjon a szlovák állam ezeknek a sudribunkó magyaroknak egy eurocentet se. Ki fizeti ezt a firkászt? (Tipp: a szlovák állam)
MINDEN SÉMIT KIRAKNI EURÓPÁBÓL
2015. július 30. 15:01
nekem te tűnsz szlovmagyar (zsid)ráknak leginkább
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!