Egy feles gin? Válasz a Vinoport szerkesztőjének

2015. október 04. 13:20

Megdöbbenten olvastam a Vinoport új cikkét a témában. Elképedt tekintettel kapartam össze az államat a földről és arcomat kezeimbe temetve zokogtam. Vendégszerzőnk, Esterházy Janó írása.

2015. október 04. 13:20
Esterházy Janó
Mandiner.bor

Ugye eleve onnan indul, hogy pálinka és kolbászfesztivál, ami borítékolja a rántotthúsos olajba mártott magyar nemzeti minőséget és a szakértői szeriőz újságírást. Vegyük például a pálinkát, aminél kétségbeejtőbb dolog kevés van. Semmi magyar nemzeti jellegzetesség nincs benne, de a teljes nemzet pajzsára tűzi, majd derekasan lehugyozza, mert hát abban megállapodhatunk, a Magyarországon kapható pálinkák 95 százaléka maximum monitorok tisztítására alkalmas. 

És akkor valaki ebbe belekeveri a gint. Mintha a pelenkát és az intim betétet tennék egymás mellé, végülis mindkettő folyadékot szív fel, nem? 

De mea culpa, én voltam a hibás, a gintonik ökölszabályai mellett nem szögeztem le a gin egyetlen fontos ökölszabályát. Persze a nyitottságból és befogadókészségből mindig csillagos ötösre vizsgázó magyarok miatt gondoltam, a legalapvetőbb dolgokra mégsem térek ki. Persze közben rájöttem, hogy a rum- és a viszkikultúrát is teljesen félreértették, a street fooddal és modern bisztrókonyhával karöltve.

Miért pont a gin lenne kivétel? 

A gint csak keverve, longdrinkként isszuk. 

Hányszor írjam le? A gint csak keverve, longdrinkként isszuk.

Mi a jó édes istent keres egy pálinka- és kolbász (!!!) fesztiválon a gin? Jó, hogy nem locsolják lángosra és gyújtják meg?! Keverik pörköltbe?! 

A gin gyógynövényekkel készül (nem mindig borókabogyóval és teljesen változó, hogy milyen aromákkal, ezért is illik különböző ginekhez különböző kísérő-anyag a longdrinkben). Emiatt zamatos és igazi karaktere más italokkal együtt mixelve jön ki. A gin a legnépszerűbb koktélalapanyag a balatoni rózsaszín műanyagesernyőcske mellett (próbáltam olyan referenciát találni, amit ismernek). 

Bár előfordul olyan este, amikor a végén már magában isszuk a gint, de ezeket az estéket szeretnénk legalább olyan nagy igyekezettel elfelejteni, mint a Vinoport cikkét és a budai kolbász és pörköltfesztivált. 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knerten
2016. február 25. 00:08
Az Esterházy család mindig is megvetés tárgya volt a magyar nemesség körében, címeiket, rangjaikat és vagyonukat a bécsi udvarral való kollaborálásuknak, nem kis részben a Rákóczi-szabadságharc leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiknek köszönhették. Szintén megvetés tárgyai voltak Bécs számára, mert az áruló sorsa, hogy mindenki megveti, az is, akit kiszolgál, nemcsak az, akit elárul. Esterházy János talán szépeket mondott egy olyan korban, amikor ez volt a legtöbb, amit tehetett, mert a nála hatalalmasabbak is tehetetlenek voltak. Kicsiny szépségflastrom az ő magyarságért hullatott pár hiábavaló könnye és zsidómentő tevékenysége családjának szégyenteljes történetén, amely egészen a mai Esterházyakig (pl. Péter és apja, az állambiztonsági besúgó) húzódik.
Knerten
2016. február 25. 00:08
Az Esterháziak a 17. században kezdték a hazaárulást, amikor is a család a Habsburgok ötödik hadoszlopává, előretolt bástyájává lépett elő. Tevékenységüket azóta is hasonló módon fejtik ki, a mindenkori elnyomó idegen hatalom elvtelen, magyarpusztító kiszolgálóiként. Csekélyke és megkérdőjelezhető minőségű hozzájárulásuk a magyar kutúrához sovány vigasz. A megoldás az egész család, a név összes jelenlegi és jövőbeli viselőjének magyar állampolgárságtól való megfosztása, persona non gratává nyilvánítása, és Magyarországról való kitiltása, valamint az évszázadok alatt a magyarságnak okozott károk fejében teljes vagyonuk jóvátételként való lefoglalása lenne.
Akitlosz
2016. február 25. 00:08
Ő is beteg mint a másik Eszterházy.
smarton
2016. február 23. 09:37
Hülye pöcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!