Chateau Dereszla Pezsgő 2011

2015. november 10. 18:37

Ez az egyik legjobb magyar pezsgő, amivel valaha találkoztam. És a lényeg, kedves elvtársak: szinte ingyen van!

2015. november 10. 18:37
akov
Borrajongó

„Finomkodó egyensúly és könnyed elegancia jellemzi, már az első szippantás meggyőző. Tiszta, nagyon szép munka, finom autolízises jegyekkel, semmi elhajlás, semmi aránytalanság. Aromáit friss citrusok és fehér virágok alkotják, kiegészülve némi fűszeres aláfestéssel. A buborékok jó állagúak, illeszkednek a frissességhez és a testhez.

Az autolízis jegyei kifejezettek, Champagne-like érzetet adnak, önkéntelenül jut eszembe a piros címkés Piper Heidsieck Brut, amely azt gondolom stílusában nem áll nagyon innen messze. Ami a kritikai oldalt illeti a lecsengés ugyan szép, de lehetne hosszabb, a buborékok pedig viszonylag rövid idő alatt elillannak. Ettől függetlenül ez az egyik legjobb magyar pezsgő, amivel valaha találkoztam. És a lényeg, kedves elvtársak: szinte ingyen van! 12,0%. 2.500Ft. 6p+”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!