Így nem sikerült bort vennünk az év bortermelőjétől a belvárosban

2015. december 04. 15:47

Se Spar, se Tesco, se Borháló, se Roni ABC, se Manna: fél órán keresztül jártam a boltokat a Blaha Lujza tér, a Rákóczi tér és az Astoria alkotta háromszögben, de sehol nem tudtam venni egy palackot az év bortermelőjének választott Szöllősi Mihály borából.

2015. december 04. 15:47
Bukovics Martin
MNO

Szöllősi Mihály lett az év bortermelője, mondta a telefonban kollégám, Jenei Balázs, miközben igyekeztem visszafelé a szerkesztőségbe. Szuper, hozok tőle pár palackot, és végigkóstoljuk, és estére lehozzuk, hogyan muzsikálnak az év borászának borai, gondoltam, és azzal a mozdulattal be is fordultam a József körúti Mannába, ahol jobb napokon még hűtött Hungaria-rozépezsgőt is tartanak, tehát remek bolt.

A polcokon szinte minden volt, de frissen díjazott neszmélyit nem találtam. Sebaj, cipőt a cipőboltból, bort a borboltból, jött a gondolat, és úgy termett előttem egy Borháló-üzlet, mintha az égiek tették volna oda, olvasva a gondolataimat. Nem hallottam a hírt, Szöllősitől amúgy se tartunk semmit, hangzott az eladó szomorú válasza. 

Optimizmusom nem tört meg, a neszmélyi olaszrizlingek milyensége foglalkoztatott.

Se a Bortársaság, se a Veritas borkereskedés – a két legnagyobb hazai borbolthálózat –nincs messze, valamelyik csak tartja Szöllősi Mihály borait, gondoltam naivan. De nem, nem tartják. Majd a Tesco, jött a mentőöv az Astoriára érve, így bementem a szinte a szerkesztőség alatt lévő egységbe, hátha. Hűtött Törley-pezsgőjük volt, ki tudja, Szöllősi Mihály talán azzal koccint majd, viszont az év bortermelőjének borát itt sem sikerült megvennem. Ugyanerre a sorsra jut a vásárló a szemközti Roni ABC-ben is, cserébe vehet mondjuk fehérborokat az egri Bolyki Jánostól 650 forint körüli áron.

Utolsó reményem a Spar volt. Önök szerint volt Szöllősi-bor a Rákóczi úti üzletben? Természetesen nem volt. Persze még most sem adtam fel, hiszen elképzelhetetlennek tartottam, hogy ne legyenek Szöllősi-borok a szerkesztőség egykilométeres sugarában valahol. Továbbsétáltam a Blaha Lujza tér irányába, és milyen jól tettem: a Corvin Áruház földszintjén lévő Spar meghozta a megváltást jelentő Szöllősi-palackot. Modern, egyszerű címke, csavarzár. Burgundi palackforma. 2014-es irsai, 1399 forint.

Le is fotóztam, ott van a cím fölött, láthatják.

De meg már nem vettem. Nagy volt a sor a pénztárnál.

De tegye szívére a kezét, és legyen őszinte: ön venne 2014-es irsai olivért 2015-ben, irsaiszüret után három hónappal, úgy hogy a palack élete nagy részét álló testtartásban egy szobahőmérsékletű, neonlámpákkal megvilágított boltban tölti?

És tavalyi Beaujolais-t?

Ha Ön tud Szöllősi-borokat tartó boltot, ne habozzon: kommenteljen!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. május 13. 10:01
Üzenem a szerzőnek, hogy ott is van élet ahol nincs metró.
Az_Anna
2015. december 08. 16:50
Oké, beszereztük. Ha valaki erre jár: van olaszrizling, irsai és Sauvignon Blanc.
Érsek Ferenc
2015. december 08. 09:31
Gratulálok Szöllősi Mihálynak. Nagyon megérdemelte az elismerést. Fenti cikk nem méltó az eseményhez. Inkább nevezném egy informális szóhalmazba beágyazott reklám "izének"., mint egy korrekt tájékoztatásnak. Sajnálom.
nicknamenick
2015. december 07. 03:38
http://lmgtfy.com/?q=Sz%C3%B6ll%C5%91si+bor+ft+%C3%A1r
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!