Dâmboviţa, süsse Heimat

2016. március 05. 12:54

Klaus Iohannis Nagyszebenből hozott szász óvatossága Bukarestben politikai gyávasággá konvertálódott.

2016. március 05. 12:54
Bakk Miklós
Főtér.ro

„Klaus Iohannis Nagyszebenből hozott szász óvatossága Bukarestben politikai gyávasággá konvertálódott.

Hogy a Casa Poporului gondolaterjesztő hatására a román politika legtöbb választottja az Alkotmányt (nagy »A«-val, ahogy írni szereti) a politikai cenzúra eszközének gondolja – közhely. Hogy az alkotmány amolyan »bunkócska, te drága«, és nem a szabadságnak az a fennkölt biztosítéka, ahogyan például az Egyesült Államok alapító atyái az amerikai alkotmányt 1787-ben elgondolták – román hagyományként is magyarázható.

Ami nem érthető: miért kellett Klaus Iohannisnak ehhez az értelmezéshez hasonulnia? Tőkés László érdemrendjének visszavonásakor mondott érveivel – »aki kitüntetést adományoz, el akarja ismerni a kitüntetett érdemeit, és meg akarja jutalmazni őt; aki viszont elfogadja a kitüntetést, annak el kell ismernie Romániát, a román alkotmányt, és tiszteletben kell tartania azokat az értékeket, amelyek az alkotmány alapját képezik« – egyértelművé tette: az ő szemében a kitüntetések osztása is puszta hűségviszony teremtése, és nem feltétlen elismerése egy cselekedetnek, amely már végképp a történelem része.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. március 05. 23:55
Román politikustól gerincességet várni ostobaság.
dick52
2016. március 05. 22:06
Klaus Klaus, bist du Blőd? " Edel sien der Mensch, Hilffrei und Gut " Goethe
Max Wünsche
2016. március 05. 19:30
Igazi internacionalizmus.Egy szász visszavonja egy magyartól a román kitüntetést.
siculus
2016. március 05. 16:49
„A jól elvégzett munka Romániája”ez volt a liberális Klaus Iohannis kampány szlogenje.Mi tagadás ezt jól el..... A FB oldalán olvasható,a hírrel kapcsolatos hozzászólásokból ítélve,sokan csalódtak benne,és nemcsak magyarok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!