Badacsony New Yorkban 2016

2016. április 19. 17:58

Balatoni nosztalgia, vagy már annyira várjuk ilyenkor a nyarat… a badacsonyi boroknak nem nehéz rajongókat szereznie.

2016. április 19. 17:58
Kodela Mia
Borravaló

„Sabar Pincészet 

Mórocz Olaszrizling 2014: virágos, almás, grapefruittal, kis kesernyével, a klasszik olaszrizlinges jegyekkel, némi ásványosság és só, élénk savak és szép szerkezet, alacsony alkohollal (11,5%), nagyon szép olasz. Rajnai Rizling 2014: fehérhúsú gyümölcsök, zöldalma, mineralitás, szép zöldfűszeresség, citrusosság, van benne egy kis édesség is, lendületes, feszes, jó egyensúllyal, érhet még.

Gilvesy Pincészet

Bohém 2015: olaszrizling, szürkebarát, rajnai rizling, sauvignon blanc házasítás, fülledten nyit illatban, de mögötte ott a gyümölcs, élénk sav, zöldalma, mineralitás, zöldfűszerek, kis kesernye. Rajnai Rizling 2013: petrol, birskörte, barack, virágosság, ásvány, citrusok, némi maradékcukros érzet, élénk sav. Tetszenek az érett jegyek, lehet tovább tartani. Tarányi Rajnai Rizling 2014: kb 3 gramm maradékcukor, alma, ásvány, fűszeresség, mellette sok citrus, citrompótlós ízek, nagyon éles a sav, kicsit diszharmonikus, de feszes. Mogyorósi Sauvignon Blanc 2014: itt is dominál a citrus, lime, grapefruit, vegetalitás, rebarbara, élénk és friss.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!