A brexittábor a hősies elbukásra játszott

2016. július 11. 20:09

Nagyon is lehet bukni ezen a gigantikus trollkodáson, így most diadalmas és tettre kész győztesek helyett megsemmisülten elkullogó, tanácstalan kisfiúkat láthatunk a Leave-oldalon.

2016. július 11. 20:09
Bakó Bea
Magyar Nemzet

„De miért hátrált meg a brüsszeli bürokraták és az EU-s demokráciadeficit kérlelhetetlen (és el kell ismerni: szellemes) kritikusa, Nigel Farage? Az ő pártja, a UKIP a brit választási rendszernek köszönhetően marginális szerepet játszik az otthoni politikában. Őt nem fenyegeti az a veszély, hogy miniszterelnök lesz, és kényes döntéseket kell hoznia az újabban hírhedté vált 50. cikkely, vagyis a kilépési nyilatkozat elküldésével kapcsolatban. Az ő szempontjából a játszma egy győztes durchmars – vagy mégsem?

Az 1999 óta EP-képviselő Farage a brexittel elintézte magának, hogy munkanélküli legyen – bár nem eszi olyan forrón a kását, a pártelnöki lemondásától függetlenül ugyanis még megtartja a ciklus végéig az EP-mandátumát: abban a szerinte antidemokratikus intézményben, ahová őt rendre beválasztották, míg a Westminsterbe nem. A Farage által oly nagyra tartott szuverén brit nép most szépen, demokratikusan megszavazta az EU-ból való kilépést, ami a demokrácia ünnepe is lehetne számára.

Csakhogy ezek után nincs mi ellen lázadjon a UKIP, annak a bizonyos 12 százaléknyi szavazóbázisnak sincs miért rá szavaznia a továbbiakban. Vagyis a toryknak tényleg sikerült a brexitnépszavazással kifogni a szelet a UKIP vitorlájából – más kérdés, hogy túl jól: egy 12 százalékos támogatottságú euroszkeptikus párt (főleg egy egyszerű többségi választási rendszerben) sokkal kisebb veszélyt jelentett volna, mint az EU-ból való kilépés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2016. július 12. 12:16
Ez nem UKIP-ügy. Az UNIO egy belterjes , semmilyen kérdésre normális válasszal nem képes bagázs, az USA és egyéb régiók gazdaságának növelésére létrejött képződmény. A gond az, hogy létrejöttével az egyszerű ember feleslegessé, mondhatnánk, irtani való tárggyá vált. A többi blabla.
catalina9
2016. július 12. 12:01
kuwiq [Hozzászóló kiszűrése] 2016. július 12. 10:05 Ez sehol sem így működik." na neeee..
Box Hill
2016. július 12. 09:32
Csak egy marha gondolhatja, hogy az angolok elfelejtették életük egyik alapelvét: "Horses for courses." (Ez a lóversenyiparból származó alapelv onnan ered, hogy a versenyistállók, ha okosak, a különböző lóversenypályák követelményeinek legjobban megfelelő lovukat indítják egy adott helyzetben.) Vezetéstudományra lefordítva: a Brexit elérése és a Brexit levezénylése két merőben eltérő feladatcsoport, amely merőben eltérő munkaerőket is kíván. Ezért szükséges a "káder csere".
kukagyerek
2016. július 12. 08:24
MEKKORA BAROMSÁG!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!