Chardonnay-árvák

2016. november 11. 10:45

Lehet, hogy a magyar borászat szempontjából a chardonnay státusza a kolorádóbogár szintjéhez közelít, de ettől még nem szégyen, ha jó borok készülnek belőle.

2016. november 11. 10:45
Alföldi Merlot
Művelt alkoholista

Hilltop Neszmély Chardonnay 2015

Durva best buy. Hál’ istennek én nem érzem a szorítást, hogy 1000 forint körüli borokat vásároljak, de ha ennyiért adják, nem tiltakozom. Ez lehet a repülősó, ha valahol egy étterem borlapjától sokkot kapunk. Az illat kissé rezeg, de kóstolva meghökkentően jó egyensúlyt mutat, sőt, a lecsengés is hosszú és tartalmas. A savak pedig kimondottan osztályonfelüliek. Profi munka, és messze nem ipari termék.

11 pont – 1200 Ft, de per pillanat csak 850.

Kamocsay Prémium Chardonnay 2015

Zavarbaejtően olcsó. A hiperláncok rendszeresen akciózzák, és ilyenkor 1400 forint körül adják. Bár a burgundi palack némi tekintélyt kölcsönöz neki, a címke mindent visszavesz. Szerencsére a tartalommal nincs gond - egy pannon chardonnay-vakteszten komoly meglepetést okozhatna. Kevesebb kockázatot vállal, mint a Villa Tolnay, de a korty hasonlóan koncentrált, súlyos, olajos. Az illatban nincs semmi késői szüretes trükközés, az aromák a mandarin-körte-lime vonalon mozognak. Az egyensúly jónak mondható, bár az alkohol a végén kissé fűt. Fajsúlyos anyag és ez is best buy.

12 pont – 1800 Ft

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paloma
2016. november 20. 18:57
Régebben kezdö sznobként bedöltem a "nothing but chardonnay"-nak, de már meggyógyultam. Kamocsayé akkor is, most is, " bármikor, bárhol".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!