Egy bor tündérországból

2017. január 26. 12:18

Amikor Szászi Endre 2015-ös Szent György-hegyi Olaszrizlingjét kitöltöm, a pohárban kisüt a nap.

2017. január 26. 12:18
Kling József
Gusto

„A pohárban ott a nyár összes érett, de nem túlérett illata. Rét, fű, fa, virág. Gyümölcsösségéből rekonstruálni lehetne a már ritka, fehér húsú, champion őszibarackot. Ez talán a legillatosabb olaszrizling, amit valaha kóstoltam. És az a vicc, hogy intenzitását nem fajélesztő, hanem spontán erjedés és bio művelésmód generálja. Tiszta, légies, áttetsző, és ez igaz a színére, illatára, ízére, struktúrájára.

Ásványossága meghatározó, de inkább az elegancia felé tolja az összképet. Vannak finom, frissítő zöld aromák a háttérben, a növényi lét lenyomatai. A bor sokkal korszerűbb annál, mint amit a palack ódivatú, rajzolt címkéjével vizionál. Ahogy színének, illatának és ízének harmóniája is messze túlmutat azon, hogy a bor pusztán alkoholos ital.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!