Plakáton Juncker munkássága

2019. március 01. 11:33

Aki valóban európai, az nem tiltja, hanem támogatja a sorskérdésekről szóló vitákat.

2019. március 01. 11:33
Mráz Ágoston Sámuel
Magyar Nemzet

„Napok óta vezető téma a magyar és a Magyarországgal foglalkozó nemzetközi hírekben a kormány tájékoztató kampánya, amelyben felhívja a »brüsszeli tervekre« a polgárok figyelmét.

Aki a plakátokat az utcán szemléli, a látvány esztétikáján vagy a poszterek mennyiségén töprenghet el, a politikai elemzőt azonban elsősorban az érdekli, miért jelent meg ez az üzenet, igazol­ható-e az állítása és hasznos volt-e a kiragasztása.

Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök és Magyarország kapcsolata nem most kezdődött, hiszen a luxemburgi exkormányfő ha nem is sztárja, de sztarosztája, azaz régi motorosa a politikának. A közép-európai országok uniós csatlakozásában ezért mindenképpen szerzett érdemeket, bár hőstetteit nem jegyezték fel e téren az emlékiratok.

Sokkal inkább hazájának régi stratégiáját követte, a német–francia megállapodás szerinti cselekvést. Miután Helmut Kohl akarta, Jacques Chirac pedig elfogadta az európai államszövetség keleti nyitását, Juncker is híve lett a bővítésnek.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yndi
2019. március 02. 10:30
"Aki valóban európai, az nem tiltja, hanem támogatja a sorskérdésekről szóló vitákat." Ez ugyanolyan röhejes, mint az "én soha nem vetemednék arra, hogy elhallgattassam azokat, akikkel nem értek egyet".
Mbear
2019. március 02. 02:55
Tehát Mo. ezek szerint nem ajrópai nyaller barátom?:D
Akitlosz
2019. március 02. 00:57
Aki valóban demokrata ő nem vitatkozik a sorskérdésekről, hanem megnépszavaztatja azokat.
rajgy
2019. március 01. 22:16
"...........kormány tájékoztató kampánya.........." ??? Nem kormány indul, hanem a Fidesz a választáson. Ez valójában a Fidesz kampánya!! 1) A kormány adóforintokat ad a Fidesznek a plakátokra = TILTOTT PÁRTTÁMOGATÁS! 2) Csak a "Fidesz" logo nincs a plakáton, hogy elszámolhassák a "kormányinfó" rublikában. 3) De mit szólnak ehhez az ellenzéki választók? Nekik miért kell fizetni a Fidesz kampányát? 4) Orbán Viktor tényleg egy ZSENI, ha az ellenzéki milliók nem mennek az utcára: "AZ ÉN FARKAMMAL VERED A CSALÁNT??!!" 5) Brüsszel sem szólna, ha a Fidesz a saját zsebéből költene az EU ellenes plakátokra. 6) De az EU ellenes plakátok nem a Fidesz kasszából mennek, hanem abból, amit Brüsszel ad!! ORBÁN egy ZSENI!! :):):):):):):):):):):):)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!