Hol a helye a ledarált könyvnek?

2020. október 03. 07:33

Egy homoszexuális elemeket is tartalmazó mesekönyv nem gyerekekhez szól.

2020. október 03. 07:33
Rácz András
Hajónapló

„A hamisságok felgöngyölítése végül elvezet bennünket oda, hogy világossá váljon: egy homoszexuális elemeket is tartalmazó mesekönyv nem gyerekekhez szól. Őket ezek a tartalmak nem érdeklik. Az ilyen mesekönyv azoknak a felnőtteknek szól, akik azt szeretnék, arról ábrándoznak, ha mesei környezetben is lenne létjogosultsága a homoszexualitásnak, nyersen fogalmazva, olyan felnőtteknek szól, akik gyermekekben szeretnék felfedezni a homoszexualitás jeleit.

Egy normális országban természetesen mindenki azt gondol, amit akar, mindenki arról fantáziál, amiről képzelődni támad kedve, s, ha ezek között perverz vágyak is akadnak, ahhoz sincs senkinek semmi köze.

Mi több, egy normális országban lehet olyan könyvet, akár mesekönyvet is írni és terjeszteni, amiben ezek a fantáziák megjelennek. Ezzel kapcsolatban itt gyorsan szögezzük le: noha megértjük a gyermeki lét egészségét féltő és megóvni szándékozó indulatot, azért egy normális országban véletlenül sem darálunk le könyveket.

De egy normális országban a gyerekeket valóban meg kell védeni attól, hogy kétséges hittételek mellett elkötelezett aktivisták igazolhatatlan fantáziák mentén emeljék be a szexualitást az életükbe, veszélyeztetve ezzel az egészséges személyiségfejlődést vagy a szilárd nemi identitás kialakulását.   

Azaz egy normális országban az ilyen könyveknek a korhatáros irodalom polcain van a helye, Nabokov Lolitája vagy De Sade Justine-je mellett. És semmiképpen sem a gyerekszobában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2020. október 05. 08:35
Kedves Szerző! Biztos igaza van? ,,De egy normális országban a gyerekeket valóban meg kell védeni attól, hogy kétséges hittételek mellett elkötelezett aktivisták igazolhatatlan fantáziák mentén emeljék be a szexualitást az életükbe, veszélyeztetve ezzel az egészséges személyiségfejlődést vagy a szilárd nemi identitás kialakulását,, - idézem be én is. Gondolkodjunk mások fejével! Ők például azt gondolják, hogy éppenséggel ŐK azok, akik a hittételeket jól értelmezik, és az őket támadóknak vannak ,,kétséges hittételeik,,! Talán azt belátja, hogy a hittétel alapja a hit. Hát ők mást hisznek... Amikor meg Maga a ,,normális,, szót használja, akkor rájuk az abnormálist érti. Ezt akarja mondani olyan személyekre, akikkel nap, mint nap találkozik az utcán, a munkahelyén, iskolában, a templomokban, az orvosnál, az üzletekben, a hétköznapokon, és ünnepnapokon, a településén, ahol él, a honfitársai között, a Földet benépesítő emberek között: nekik ír, a tőlük származó pénzből kapja a bérét, tőlük veszi a megélhetéséhez szükséges dolgokat, ők írják a könyveket, ők játszanak a filmekben, amiket olvas és néz, és akkor az ő magánéletükre tartozó szexuális érdeklésük alapján ,,abnormálisnak,, minősíti őket!? Amikor Önnel kapcsolatba lépnek, megkérdik, hogy mit csinál a párjával az ágyban? Akkor? Nincs itt ellentmondás?
akiaki
2020. október 04. 13:53
mit tegyünk szegény beteg emberekkel, ha a 10 éves kisfiúk teccenek neki? hát engedjük meg, a kisfiúcska meg próbálkozhat, vagy rajta próbálkozhatnak!
néhai Ch.Pilot
2020. október 03. 23:57
"... azért egy normális országban véletlenül sem darálunk le könyveket." Miért? Logikus magyarázatot kérek.
kiss.istvan770
2020. október 03. 23:05
Ez a könyv direkt gyerekeknek készült, ezért a korhatárosok között sincs helye. Hogy a gyerek könyvek közt miért nincs helye, az egyértelmű. Ideológiai alapon könyvet égetni, ledarálni barbárság, emberiség ellenes szemetet viszont kötelező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!