Mikor leszünk végre „kultúrnép”?

2021. szeptember 21. 21:29

Holmi Orbánok, Szijjártók, Varga Juditok akarják megmondani a „kultúrnépeknek”, hogy hogyan kellene viselkedni. Ez az egész országot a civilizált világ előtt lejárató rezsim, amelyet a magyarok közel fele még mindig támogat!!

2021. szeptember 21. 21:29
Kaltenbach Jenő
Facebook

„Útelágazások

Németország a hétvégén választ, ezzel véget ér a Merkel éra. Hetek óta nézem a választási küzdelmet. Semmi iszapbirkózás, egymás sárba tiprása. Szakszerű vita folyik, mert aki »kitáncol« a sorból azt megbünteti a választó. Jellemző, hogy Merkel kiszemelt utódjának elég volt egy nevetgélése egy árvízsújtotta faluban tett látogatásakor ahhoz, hogy pártja népszerűsége zuhanni kezdjen.

Tu felix Germania!

Szerintem bámulatra móltó az az út amit ez az ország a hitleráj szörnyűségei óta, mindössz egy emberöltő alatt megtett. Európa páriájából, egy szétlőtt, lebombázott országból, az egész világ által joggal elítélt népből, mára Európa vezető demokráciájává, követendő mintává vált. Biztos nem vagyok teljesen elfogulatlan, de a fenti állítások objektív szemlélő számára aligha vitathatók.

Aztán eszembe jutnak Ady panaszos mondatai: »Néznek bennünket kuktúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén...« E kis híján 120 évvel ezelőtti fájdalmas kifakadás ma is változatlanul érvényes.

A különbség a »kultúrnépekhez« , ma is leírhatatlan. Nálunk az alpári stílusú vita ugye arról folyik, hogy ki a nagyobb bűnöző, és ki kerül börtönbe. Eközben holmi Orbánok, Szíjjártók, Varga Juditok akarják megmondani a »kultúrnépeknek«, hogy mi is lenne a kívánatos, hogyan kellene viselkedni. Ez az a bűnös, az egész országot a civilizált világ előtt lejárató rezsim, amelyet a magyarok közel fele még mindig támogat!! Ezért tehetik meg!!

Hogy lehet mindkét ország tagja az EU-nak és vajon meddig? Meddig hisz még a magyarok jó része egy velejéig romlott, hazug, tolvaj rezsim szirénhangjainak, egy hamis prófétának?

Mikor leszünk végre »kultúrnép«?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
memoriter
2021. szeptember 22. 20:04
Holmi Kaltenbach hagymázas irományát olvashattuk...
Rocktoberi
2021. szeptember 22. 15:25
Akkor leszünk kultúrnép ha a Jakab féle bunkóknak nem lesz esélyük se a Parlamentben pofázni.
klicker
2021. szeptember 22. 15:21
"Mikor leszünk végre »kultúrnép«?" Ha eltűnik a közéletből a kaltenbachjenőség.
mokány
2021. szeptember 22. 14:57
A woke - katyvaszos nyugatot mondja ez , kultúrvilágnak ?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!