Tóta W. Árpád nyomora

2022. február 20. 10:06

Vulgárateistaként a frissen foximaxit végzett párttitkárok szintjén üti az általa megvetett hívőket.

2022. február 20. 10:06
null
Morvay Péter
Facebook

„Tóta W. Árpád nyomora

Penetráns Facebook-posztot közölt néhány napja a hvg.hu publicistája, Tóta W. Árpád a hite miatt bíróság elé állított finn parlamenti képviselőnőről, Päivi Räsänenről. Az írásban »mesekönyvnek« nevezi a Bibliát, »lapostollnak« Szent Pált és trágár jelzők sokaságával illeti az ötgyermekes, lutheránus politikus asszonyt. A kereszténységet illető sértéseken nincs mit csodálkoznunk: Tóta W. harcos vulgárateistaként régóta a foximaxit frissen elvégzett hajdani falusi párttitkárok színvonalán üti-vágja az általa mélyen megvetett istenhívőket. Ez még csak a marxista filozófia nyomora.

Ami Tóta W. szitokáradatában új mélység, hogy olyan kereszténybe vágja bele véres tollát, aki a hite miatt börtönnel néz szembe. Tatár György filozófus nagyon helyesen hívja fel a szerző figyelmét a poszthoz fűzött megjegyzésében arra, hogy Räsänen »egyháztagként a saját egyházát kritizálta. Nem mást. Ehhez pedig joga van. Pont annyi joga van, mint a szerzőnek Pál kritizálásához. Nem több, és nem kevesebb.«

Senki nem várja el Tóta W-től azt, hogy bármiben is egyetértsen a keresztény politikussal. Amikor azonban női mívoltában gyalázza félrészeg kocsmai tahóságokkal Räsänent, akkor nem csak mentálisan, de morálisan is trágya közé keveri magát. Az áldozat dehumanizálása, a hatalom által fenyegetett személy verbális kiszolgáltatása az alpári tömegnek, az együttérzés természetes ösztönének az eltiprása rosszabb a sértegetésnél is.

Ahogy a Nürnberg című filmben a náci bűnösöket vizsgáló pszichiáter mondja: »Egyszer azt mondtam, hogy a gonosz lényegét keresem. Azt hiszem, közel jutottam hozzá. A beleérzés hiánya, ez az egyetlen közös jellemvonás a vádlottakban. A teljes képtelenség egy másik sors átérzésére. A gonosz szerintem az együttérzés teljes hiánya.«

Ez pedig már Tóta W. nyomora.”

Nyitókép: Tóta W. Árpád Facebook-oldala/Media1

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
CharlieBrown
2022. február 22. 05:51
Egy "apróságot" elfelejt a szerző. Tótawé nem ateista, hanem zsidó. És mint ilyen pocskondiázza a kereszténységet - kétezer éve már. Képzeljük el fordítva.
48saxon
2022. február 21. 09:57
Tóta W keresztényellenességében nincs semmi új, csaknem 20 éve tolja az ízléstelen provokációt. A cikk szerzője jól látja, hogy a legutóbbi förmedvényben a "minőségi ugrás" (lefelé) az volt, hogy egy hitéért meghurcolt emberen gúnyolódik. Eggyel hátrébb lépve: a Rasanen-ügyben, ill. Tóta W arról szóló írásában, mint cseppben a tenger, látszik a már rég megírt kétféle ellenséges attitűd a kereszténységgel szemben: 1Kor 1,23: "mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg balgaság, " Tóta a "pogány" hozzáállást követi: szerinte balgaság ("Nem elítélni kell ezeket, hanem kiröhögni.") Míg a Rasanent perbe fogóknak viszont a Biblia tanítása botrány, mivel ellenkezik az ő "vallásukkal" (amit már nem is annyira kell idézőjelbe tenni).
Volo
2022. február 20. 21:30
Én egyszerűen nem értem. Ezt a nagyon mélyről, zsigerből jövő gyűlöletet, amelyet ez a mocsok Tóta W. kiöklendezik magából. Bármely írásában, bármely témában nem tud megszólalni egy két penetráns keresztény ellenes gyűlölködés nélkül. Mindig, minden írásának az elolvasása után felmerül bennem a kérdés: ezt, most miért? Mert erre az ősgyűlöletre, önmagában az sem adhat választ, hogy zsidó.
Rocktoberi
2022. február 20. 18:51
Tóta W egy féreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!