Az ország aranytartalékáért felel őfelsége alezredese, Novák Katalin férje, a pr-katona

2023. március 10. 21:31

Veresnek amúgy sem teremhet különösebb babér e téren.

2023. március 10. 21:31
null
Iványi Blanka
HVG

„Bár civilből katona, s egy pillanat alatt alezredes lett, Novák Katalin államfő férje, a »first gentleman« számára ez inkább csak szerep: marad a bankügyeknél.

Az államfő házastársának nem szab külön kötelezettséget a magyar jogrend, jellemzően mégis szerepel a fontosabb protokollrendezvényeken, és társadalmi munkájával igyekszik jó példával elöl járni. A korábbi first lady, Áder János felesége, Herczegh Anita elsősorban családügyekkel foglalkozott, illetve a mai napig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete és az Egy Vérből Valók Vagyunk alapítvány fővédnöke.

Az új államfő, Novák Katalin beiktatásakor férje, Veres István a Mandinernek adott interjújában jelezte, hogy nem tervezi átvenni elődje feladatait, a továbbiakban is számítanak Herczegh munkájára. S mivel a családok ügye eleve testhezállóbb feladat annak a Novák Katalinnak a számára, aki családokért felelős tárca nélküli miniszterből lett köztársasági elnök, Veresnek amúgy sem teremhet különösebb babér e téren.

A first gentleman egészen mostanáig jobbára árnyékban maradt. Azt lehetett róla tudni, hogy a hozzá szakmailag közelebb álló pénzügyi területen kíván tevékenykedni, a gyerekek és a fiatalok pénzügyi tudatosságát segítve. Bár a felesége kinevezése óta eltelt bő fél évben ez az elképzelés még nem nyert formát, a minap valami egészen mással sikerült magára vonnia a szélesebb nyilvánosság figyelmét. Szentendrén – 164 társával együtt – katonai esküt tett, miután részt vett egy rövid, 40 napos kiképzésen. Ő azonban, a többséggel ellentétben, nem közkatonaként, hanem mindjárt főtisztként, alezredesi rangban lépett a hadsereg kötelékébe.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. március 15. 09:44
Banánköztársaság..
amca
2023. március 11. 22:36
Blanka szyvem. Megsúgom neked Gétzy Getzy ennél sokkal jobbakat ver ki a faxból.
Jooee
2023. március 11. 19:11
Ti libsik soha nem éreztetek az arany tartalék óvásáért felelősséget, sőt a magyarországi javakért sem. Ha lenne gerinced, akkor ebbe gondolnál bele és fognád a pofádat!
Ólat a trolloknak
2023. március 11. 17:55
"Azt lehetett róla tudni, hogy a hozzá szakmailag közelebb álló pénzügyi területen kíván tevékenykedni, a gyerekek és a fiatalok pénzügyi tudatosságát segítve. Bár a felesége kinevezése óta eltelt bő fél évben ez az elképzelés még nem nyert formát" Ja, elvégre csak 22 éve dolgozik a Magyar Nemzeti Bankban, ugyanazon a területen. Te végtelenül aljas hávégés iványipicsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!