Novák Katalin alezredessé tett férje és a történelmi példák

2023. március 15. 07:44

Amikor a hűség fontosabb a szakértelemnél.

2023. március 15. 07:44
null
Lenthár Balázs
HVG

„Veres István, a »first gentleman« rapid előléptetése adta az ihletet, hogy megnézzük, a korábbi korokban milyen körülmények között éltek hasonló eszközökkel a hatalom birtokosai és arra jutottunk, hogy a Vereséhez hasonló kinevezéseknek háborús és forradalmi időkben, vagy diktatúrák alatt volt divatja.

Sokan felkapták a fejüket, amikor Novák Katalin államfő férje, Veres István az öthetes alapkiképzést követően egyből alezredesként kezdte meg tartalékos honvédtiszti pályafutását. A honvédség, pontosabban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság mindezt a Facebook-oldalán azzal indokolta, hogy »Veres István Úr önkéntes műveleti tartalékos katonaként alezredesi rendfokozatra szerződött. Ebben az állománykategóriában ez a rendfokozat megközelítőleg tükrözi a végzettségét, szakmai tapasztalatait, iskoláit, valamint a közjogi szerepét.«”

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2023. március 15. 20:34
Sajnos a folyamatos 2/3-nak vannak árnyoldalai is. Kevesen vannak, akik túlkapás nélkül tudják abszolválni a rájuk bízott bizalmat. Persze, amíg összejön a következő siker könnyen írják a vesztesség rubrikába az ilyen esetekből eredő mínuszos tizedszázalékokat. Csak a szájíz, az ami folyamatosan nem az igazi, még, ha a nagy vonalakkal az ember azonosul is.
Hangillat
2023. március 15. 15:58
"Amikor a hűség fontosabb a szakértelemnél." Amikor a hülyeség dollárosabb egy szák- értelemnél; há! vég és..?
kissbarni
2023. március 15. 15:24
Csak a tisztánlátás végett: még a NATO előtti időkben az adott rendfokozatban eltöltött több-kevesebb idő elteltével lehetet egyet előrelépni a ranglétrán. Ma a honvédségnél, rendőrségnél, ha valakinek megvan az adott beosztáshoz való képzettsége, megkaphatja a beosztást és az ahhoz megállapított rendfokozatot. Nincs itt semmi látnivaló: a HVG-s koma hülye vagy rosszindulatú. Tertium non datur!
Lmcwelt
2023. március 15. 15:17
Ne zavartasd magad, a Honvédségnél sok, nagyon sok őrnagy, alezredes, sőt ezredes kapott a beosztása mellé csillagot azzal hogy polgári végzettsége folytán alkalmas a beosztásra. Ez így volt a Néphadseregben, most is így van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!