Meg kell őriznünk az identitásunkat – karácsonyi évértékelő interjú Földi Lászlóval

2022. december 25. 10:00

2022 a remény évének indult, de csak újabb válságok és megrázkódtatások éve lett. Mi most a mi dolgunk? Meg kell őriznünk az identitásunkat, az élet normalitását, a nemzetállamokat, a családot, a kereszténységet. A Mandiner Stratéga karácsony különkiadása Földi László titkosszolgálati szakértővel, a Védett Társadalom Alapítvány elnökével. 

2022. december 25. 10:00
null
Pócza István
Pócza István

Ma már nem évtizedekben, évszázadokban számoljuk a történelem változásait, hanem években, vagy még rövidebb időszakokban. Az elmúlt egy év politikai és társadalmi szempontból olyan volt, mintha tíz év volna összesűrítve. Ha visszatekintünk, akkor 2022 a remény évének indult, de csak újabb válságok és megrázkódtatások éve lett. Az év vége a számvetés időszaka is, karácsonykor a saját világunk értékrendjét is végig kell, hogy gondoljuk. Ilyenkor az igazán fontos dolgokra figyelünk; arra, hogy mi dolgunk e világban. Mi most a mi dolgunk? Meg kell őriznünk az identitásunkat, az élet normalitását, a nemzetállamokat, a családot, a kereszténységet. 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható itt.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2022. december 25. 12:35
Már csak Spöttle "szagértő" úrelvtárs hiányzik Bogár társaságában..:)) Teljes lenne a degeneráltak társasága..:)))
NoFace
2022. december 25. 12:05
Értékes gondolatok Földi Lászlótól a videóban! Van azonban, amiben kételyeim vannak, éspedig, hogy a következő generációk automatikusan okosabbak lesznek és képesek lesznek túltenni magukat az internetfüggőségen. Ha nem is vagyunk evolúcióhívők, azt akkor is be kéne látni, hogy az a testrészünk amit kevésbé használunk az elgyengül, visszafejlődik, elkorcsosul. Így van ez az aggyal is az intelligenciával is. Már ma is megfigyelhető, hogy ha lekapcsoljuk az áramot akkor a fiatalok problémamegoldási képessége a töredékére csökken, mint ahogy a videóban is utalás van erre. Vajon hány fiatal mérnök lenne képes ma megtervezni egy bonyolultabb szerkezetet, pl. hidat vagy az Eiffel-tornyot papíron ceruzával? Van olyan gyanúm, hogy az emberiség tudása megközelítette határait és még jó esetben is csak stagnálni képes. Persze nem kellene ennek így lenni de a mostani fejlődés iránya ezt mutatja. A jólétre törekszik mindenki és ezzel ellentétesnek hat a munkának, korlátnak számító tanulás, egyéni képességek növelése. Ugyan ki járna iskolába ha azt a diák dönthetné el, hogy neki mi jó? Elvégre szabad világban szeretnénk élni, vagy nem?! Ha már a "fejletteknél" még a kiskorú is megváltoztathatja a nemét a szülő belegyezése nélkül! Kikek jó ez így együtt? A világ mozgató rugója, hogy lehetőleg minél többre vigyük és mások fölé kerüljünk. Ne mi szolgáljunk ki másokat, hanem mások minket vagy legalább egy szinten legyünk. Mi folyik most a világban? A báránybőrbe bújt liberálisok, saját alaptéziseiket meghazudtolva megpróbálnak pl. Európába csempészni munkaerőt kezdetben menekült titulust akasztva rájuk de most már nyíltan kimondva, enyhítendő a munkaerő-hiányt. Most akkor mi is van? A "fejlett" társadalmak nem képesek ellátni magukat? Más munkájára van szükségük, hogy fenn tudják tartani életszínvonalukat? Hány munkáskézre van szükség, hogy egy európai fenn tudja tartani vagy növelni mostani életszínvonalát? Mi ez, ha nem rabszolgatartás?
Besenyő István újratőtve
2022. december 25. 11:47
Na, itt karácsonyozik az egész internáci baloldal. Legalább valami extra dollár gurul az ünnepi túlórákért? :)
Coupdetat
2022. december 25. 11:46
A Pedofidesz eddig 24 alkalommal nem szavazta meg az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!