Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nem rúgják ki, magasabb pozícióba helyezik a főszerkesztőt

2012. május 16. 15:53

Nem távozik, hanem magasabb pozícióba kerül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek és ifjúsági osztályának főszerkesztője, Görög Athéna – reagált az Index cikkére az Alap. Azt is közölték: a váltásnak semmi köze az új tévémacikhoz.

2012. május 16. 15:53

Távozik a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Gyermek és ifjúsági osztályának főszerkesztője, Görög Athéna – írta szerdán az Index, amelynek információi szerint a posztot hétfőtől a Ringier-től érkező Horváth Vanda tölti be. Bár a portál azt állította, hogy Görög felállásának az új tévémacik sikertelensége lehet az oka, az MTVA később megcáfolta a hírt. „A főszerkesztői poszton történt váltásnak semmi köze a húsvéthétfőn bemutatott új Maci tévé főcímhez. Az MTVA-ban tavaly megalakult Gyermek- és Ifjúsági Főszerkesztőség Görög Athéna vezetésével a 2011-es őszi struktúra elindítása óta komoly eredményeket ért el, hiszen ma már közel heti negyven órában gyerekeknek és kamaszoknak szóló produkciókat sugároz az m2. A csatorna leendő arcait kiválasztó, saját gyártású, P@dtársat keresünk! című tehetségkutató sorozattal” – írták.

Az Alap azt is közölte, Görög Athéna hétfőtől a korábbinál magasabb pozícióban, az MTVA vezérigazgatója mellett szakértőként folytatja munkáját, „utódjául pedig egy olyan fiatal szakembert választott az MTVA vezetése, aki a gyermek- és ifjúsági műsorok célközönségének megszólításában már széleskörű, televíziós, produceri, marketinges és kommunikációs tapasztalatokkal is rendelkezik”.

Távzoik ugyanakkor a Szórakoztató műsorok főszerkesztőségét vezető Poich Lóránd. Az Index szerint Poichnak a gyenge nézettség miatt voltak konfliktusai a vezetőséggel, és közös megegyezés nyomán lép ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!