Bukarestbe utazik Martonyi

2013. február 19. 08:08

A külügyminiszter a magyar-román kapcsolatokat érintő kérdésekről, köztük a székely zászló használatáról is tárgyal majd román kollégájával. Erről is beszélt Németh Zsolt külügyi államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában

2013. február 19. 08:08

A székely zászlók ügyét – főleg a román médiában – kísérő „hisztérikus megnyilvánulásoknak” az elkerülésére „lépések történtek” – mondta Németh Zsolt. Magyarország megpróbál egyeztetni a székely zászló kérdésén túl más, hasonlóan érzékeny kérdésekről is – mint például a marosvásárhelyi orvosi egyetem ügye –, továbbá igyekszik visszatérni azokra a kérdésekre, amelyek „az elmúlt években nagyon meghatározó módon és pozitívan formálták a magyar-román viszonyt, mint például a közös infrastruktúra-fejlesztés” – tette hozzá a külügyi államtitkár.

Tavaly többször váltott ki tiltakozást és okozott feszültséget, hogy a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen hátrányos megkülönböztetés éri az egyetemre jelentkező, ott tanuló és oktató magyar anyanyelvűeket.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. február 19. 10:18
Gondolom jól megérti majd egymást János, aki jelentett és akinek jelentettek de nem ügynök, meg a román vörös kollégája. Felelevenítik a régi szép elvtársias időket, meglapogatják egymás hátát. A román kolléga elmondja milyen hálás, hogy megosztják velük a világszabadalmakat. Igazi elvtársias hangulat lesz!
libatolvaj
2013. február 19. 10:02
Kiket fog képviselni Martonyi? A gilderberg KFT.-t?
3M..
2013. február 19. 09:58
Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez! Szebb Jövőt!
orbán(c)
2013. február 19. 09:23
Vízfejűt is viszi?Akkor a siker garantált!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!