Farkasfalkát filmezett egy túrázó a Bükkben

2020. január 07. 18:14

2020. január 07. 18:14

Nyolc – láthatóan életerős, egészséges – állatból álló farkascsaládot sikerült videóra vennie egy túrázónak január 6-án a Bükkben – vette észre az Index.. A felvétel a Lillafüred mellett található Ómassa település közelében készült.

Az őshonos szürke farkas fokozottan védett fajnak minősül Magyarországon. Egyedei általában rejtőzködő életmódot folytatnak, az ember közelségét kerülik. A farkas az emberrel szemben alapvetően nem agresszív, találkozáskor lehetőség szerint a menekülést választja, ezért félni nem kell tőle, de fontos, hogy tartsuk meg a megfelelő távolságot.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2020. január 08. 07:45
A kóbor állatokat és a vadakat irtani kell. Ha elszaporodik egy vad és emberek életét, biztonságát veszélyezteti, az egyetlen megoldás a módszeres ritkítás.
Harangláb
2020. január 07. 22:09
Az őzeknek, szarvasoknak nincsen természetes ellenségük, ill. már van, a farkasok. Talán nem baj, ha vannak itt is? ...Én valószínűleg félnék tőlük, bár a medvétől talán még jobban...A vaddisznótól is félnék...
celoke
2020. január 07. 20:53
Ami azt illeti, én inkább találkoznék az erdőben nyolc farkassal, mint egy agyhártyagyulladást, vagy Lyme kórt hordozó kullanccsal. Rendszeres túrázó vagyok, de szerencsére ezek a parányi tetvek (akarom mondani atkák rokonai) eddig mindig elkerültek.
bunko_jobbos
2020. január 07. 20:32
Most örüljek, bazdmeg? Erdélybe már nem mehetek, mert az ökoterroristák elárasztották medvével az erdőket. Úgy látom, már érik itthon is a helyzet. Régen pusztították őket, de most a gyermektelen picsák virtuális simogatásnak vetik őket alá. Biztos rohadtul félnek az embertől. Ha nem éhesek. I. világháborús katonák, fegyverrel!!! a kezükben fostak tőlük télen a Kárpátokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!