A Grammy-díjas Gipsy Kings is fellép Zala megye új fesztiválján (VIDEÓ)

2022. november 22. 17:04

Bejelentették az Örvényesvölgy Fesztivál első fellépőit.

2022. november 22. 17:04
null

Az Örvényesvölgy Fesztivált, 2023 júniusában, két hétvégén, 9-10-én és 16-17-én rendezik meg Zalacsányban. Az
első hétvége programjai a magyar hagyományok, a magyar népzene köré fonódnak két napon át, gazdag
gyerekprogramokkal, különleges koncertekkel, esténként táncházzal. A második hétvégén a hangsúly a
nemzetközi fellépőkön lesz,

öt külföldi sztárvendég érkezik majd Zalacsányba, köztük a jazz, a soul, blues ésaz elektro-swing legnagyobbjai

– derült ki a szervezők közleményéből.

A fesztiválon június 16-án fellép a 35 éves, Grammy-díjas Gipsy Kings Diego Baliardo vezetésével. A zenekar 7 gitárral, 12 tagú zenekarral, forró flamenco, salsa és pop dallamokkal érkeznek az erdőszéli nagyszínpadra. A „Bamboleo”, a „Baila Me”, a „Volare”, a „Djobi, djoba” című slágerek és számos más világszerte ismert dal előadói eddig 13 zenei albumot adtak ki, számos Grammy-jelölést kaptak és a mai napig is aktívan koncerteznek.

Egy kis ízelítő a Gipsy Kings koncertjéből:

Meglepetés fellépővel is készülnek

A Csík Zenekar június 10-én szombaton lép fel Örvényesvölgyben. A Kossuth-díjas magyar zenekar 1988 óta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Zalacsányi műsorukba helyi népzenészeket és néptáncosokat is bevonnak.

A fenti két fellépő mellett a palettát olyan előadók színesítik majd még, mint Kevin Davy White Londonból, az osztrák Deladap.
A magyar közönség számára egy titkos meglepetéssel is készülnek, amit a zenekar június 17-i koncertjén fed majd
fel.

„A névsor nem végleges, hamarosan újabb nemzetközi és hazai fellépőket jelentünk be, több különleges jazz koncerttel,

Nemzetközi fellépőink meghívása a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásának köszönhető. Nagy öröm számunkra, hogy partnerként részesei lehetünk a régió számára kiemelten fontos 2023-as programnak!” – mondta el Badacsonyi Tamás, fesztiváligazgató, a fesztivál helyszínét biztosító Pálos Resort tulajdonosa.

A The Gipsy Kings két Franciaországban letelepedett cigány család, a Reyes és a Baliardo leszármazottaiból alakult a 70-es évek végén, eredeti nevük spanyolul: Los Reyes Gitanos.
Dalaikat spanyol, francia, olasz és cigány nyelveken adják elő.
Karrierjük kezdetén a dél-franciaországi tengerparti szórakozóhelyeken és privát partikon adták kézről kézre őket, többek közt Brigitte Bardot pártfogásával. Első lemezeik a 80-as évek elején jelentek meg, innen töretlen volt az útjuk a világsikerig.
Slágereik számos filmben, többek között az Éneklj (Sing), és a Toy Story 3-ban is felhangzanak. A Nagy Lebowski című film ikonikus jelenétben a „Hotel California” című dal feldolgozásuk hangzik el.

Dalaikat spanyol, francia, olasz és cigány nyelveken adják elő. Karrierjük kezdetén a dél-franciaországi tengerparti szórakozóhelyeken és privát partikon adták kézről kézre őket, többek közt Brigitte Bardot pártfogásával. Első lemezeik a 80-as évek elején jelentek meg, innen töretlen volt az útjuk a világsikerig. Slágereik számos filmben, többek között az Éneklj (Sing), és a Toy Story 3-ban is felhangzanak. A Nagy Lebowski című film ikonikus jelenétben a „Hotel California” című dal feldolgozásuk hangzik el.

Nyitóképen az Örvényesvölgy Fesztivál erdőszéli színpada. Fotó: Örvényesvölgy Fesztivál hivatalos oldala

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2022. november 22. 21:25
A Big Lebowskiban amikor felcsendült a Hotel California spanyolul, én beszartam (addig nem is tudtam, hogy van ilyen feldolgozás).
JMoflicheque
2022. november 22. 18:25
Hát nélkülük élet-e az élet? Már alig várják a produkciót a nyári mikulások és a szivárványos buzivzérek.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!