Két nagy barnamedve kóborol a Bükkben (VIDEÓ)

2023. augusztus 02. 22:23

„A medve nem játék!” – közölte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

2023. augusztus 02. 22:23
Egy medve.

Július végén két barnamedvét is észleltek a Bükki Nemzeti Park területén – tájékoztatott a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Közölték, hogy az első nagy termetű barnamedvét

az Igazgatóság által üzemeltetett kameracsapda rögzítette 2023.07.24-én.

A másik megfigyelés egy lakossági bejelentéshez kötődik: 2023.07.29-én túrázók észleltek medvenyomot a Bükk központi részén, Szilvásvárad községhatárban.

Bükki Nemzeti Park Igazgatósága arra kéri a lakosságot, hogy barnamedve észlelések esetén először az Igazgatósággal vegyék fel a kapcsolatot, hiszen minden megalapozott (pontos helymeghatározással, esetleg fotóval alátámasztott) bejelentést a terepen megvizsgálnak. „A medve nem játék!” – közölték a híres mondást.

Az egyik medvéről készült felvételt itt tudják megtekinteni:

A nyitókép illusztráció. Fotó: MATTHIAS BEIN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2023. november 12. 08:57
Az ott élők, falvak, + gazdálkodók részére IS ez nagyon rossz hír. Remélhetőleg eltüntetik őket innen.
Halder_1899
2023. november 12. 08:52
Tudom sokan örülnek neki, de semmi keresnivalója nincs itt. Ki lettek alakítva a természetben kiránduló útvonalak, végre egyre többen minden korosztályból használják. A legjobb az egészségnek a kirándulás. Erre rettegni kell ott, akik ott mennek. Lesz ott több is, és szép lassan nem lehet kimenni természetbe, mert az medvéké lesz. Olyan élőlény mely emberre támadhat és annak halál lehet a vége, nos nem lehet. Vagy mi használjuk a térséget vagy ők, ketten EGYÜTT nem fog menni. Sajnos nem. Nincs hasznuk, így nem szabad engedni őket a csonka hazában. Ki engedi ki nyugodtan kirándulni a gyerekeit vagy akár ő maga a Bükkben , Pilisben és máshová, ha több medve is van, lesz ott ? Képtelenség az egész. Emberre kifejezetten veszélyes, ráadásul nem is lehet előle elmenekülni. Ő dönti el mit tesz öl vagy békén hagy, egy ilyen ragadózónak nincs keresnivalója itt.
sagirdilsiz-2
2023. augusztus 03. 13:33
Viselkedési szabályok medvével való találkozás esetén . Erdőjáróknak Lakosoknak Gazdálkodóknak https://www.bnpi.hu/hu/hir/viselkedesi-szabalyok-medvevel-valo-talalkozas-eseten-hu
Mandarin.
2023. augusztus 03. 08:34
Irigylem a medvéket, számukra a Kárpát medence nincs értelmetlen határokkal szabdalva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!