Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

2024. április 23. 05:07

Eközben Szigetszentmiklós köztisztviselői politizálni kezdtek.

2024. április 23. 05:07
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Úgy tűnik, Szigetszentmiklós ellenzéki polgármestere ezúttal is csak a nagypolitikába vágyik. Nagy János 2019-ben vette át a stafétát a kormánypártoktól a szivárványkoalíció támogatásával, ám gyakorlatilag alig pár hónap alatt felbomlott mögüle a baloldali összefogás.

Nagy János, Magyar Péter, Szigetszentmiklós
Nagy János Magyar Péter Kossuth téri demonstrációján szólalt fel
Forrás: YouTube

Ellentétek ütköztek ki akkor is, amikor a városvezető már a Tisztelt Házba vágyott, s bár mérettette magát az úgynevezett ellenzéki előválasztáson, Gyurcsány-párti riválisa, Jószai Teodóra legyőzte. DK-s konfliktusa mai napig kitart, egykori helyettesét, Jószai Attilát előszeretettel emlegeti interjúiban, de Magyar Péter Kossuth téri eseményén is felhozta sérelmeit,

jelezve, hogy Nagy János ezúttal Varga Judit korábbi férje, az ellenzéki politikai babérokra törő Magyar Péter mellett kötött ki.

Hogy Nagy Magyar mellett tűnt fel, abban minden bizonnyal szerepet játszhatott a Márki-Zay Péter-féle mozgalommal való kapcsolatai.

Ezt is ajánljuk a témában

Épp a Mandiner.hu számolt be arról, a szigetszentmiklósi városháza állandó vendége az a Barta László, aki akkor került a sajtó középpontjába, mikor 2021. szeptember 22-én egy luxus BMW-t vezetve Gödöllőhöz közel, az M3-as autópályán a beton választóelemeknek ütközött és súlyos sérülést szenvedett. A kocsiból 18 millió forint készpénz került elő, nem mellesleg előválasztási szavazólapok, amelyeket Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből szállítottak a fővárosba. Barta jobbikos múltja szintén köztudott, és talán az sem a véletlen műve, hogy a Jobbik-Konzervatívok Ifjúsági Tagozatának egykori elnöke, Keresztesy Gergely ugyancsak be-bejár szigetszentmiklósi városházára.

Szigetszentmiklósi köztisztviselők politizálnak közösségi oldalaikon

Kirívó módon, de gyaníthatóan nem egyedi esetben nem csupán a Pest vármegyei település emberének személyi asszisztense (aki köztisztviselő), a város aljegyzője, illetve jegyzője is politikai (kampány-) tevékenységet fejtettek ki közösségi oldalaikon, ami előkerült a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Részben Magyar, részben a polgármester egyik jelöltje mellett.

Vántsa Botond, a kormánypártok képviselője és polgármesterjelöltje itt jelezte, köztisztviselők (a jegyző esetében különösen pikáns, Ő maga a helyi választási iroda vezetője – a szerk.) nem folytathatnak olyan tevékenységet, magatartást, amely hivatalukhoz méltatlan vagy amely pártatlan befolyástól mentes tevékenységet veszélyeztetné.

Nagy János erre úgy reagált, a fideszes képviselő által emlegetett kép például nem a hivatalban készült, s bár nem akar visszafele mutogatni, de ő szintén tud olyan esetről, amikor 2019 ősze előtt politikai véleményt nyilvánított ki hivatali dolgozó.

Kocsis Éva, Gyurcsány-párti kihívója ugyancsak felvetette, kérdéses, hogy egy óvodákkal foglalkozó programsorozat állomásán feltűnnek a városvezető körzeti képviselőjelöltjei, köztisztviselők. Utóbbiak állítólag megbízási szerződéssel dolgoznak a hivatalban, vágott vissza a polgármester.

Magyar Péterről kérdeztük Nagy Jánost, a Mandinernek nem reagált

Cikkünk megjelenése előtt, az előző héten megkeresést intéztünk többek között Nagy János polgármesternek. Sajnálatos mód egy hét után sem kaptunk válaszokat. Például arra, hogy a képviselő-testületeken elhangzottak mellett nem találja-e aggályosnak azt, hogy politikai rendezvényeken feltűnnek az önkormányzat dolgozói és bizottsági tagjai? Hogy igazak-e azon értesülések, amelyek szerint Barta László kulcsszerepet játszott abban, hogy felvette a kapcsolatot Magyar Péterrel? Hogy pontosan mi is Barta szerepe a szigetszentmiklósi városházán? (Bartát is kerestük az általunk ismert elérhetőségen, ám nem jött válasz – a szerk.) Végül, de nem utolsó sorban arra szintén kíváncsiak voltunk, megérkezett-e hozzá DK-s képviselőtársának, egykori szövetségesének, Jószai Attila feljelentése.

Merthogy a Gyurcsány-párti politikus épp a múlt héten állt a nyilvánosság elé, egy poligráfos teszt elvégzését követően, azt állítva, bizonyítani tudja,

hogy az ellenzéki városvezető „ország, világ előtt hazudott Magyar Péter színpadján”.

Emlékezetes, Szigetszentmiklós első embere ott úgy fogalmazott, a DK-s politikus gyakran vendégeskedik Kövér László házelnök helyi házában. Mire most Jószai Attila: „Itt az ideje, hogy Nagy János nyilvánosan bocsánatot kérjen tőlem. (…) Nincs helye a közéletben, de mielőtt távozik, felajánlom neki, üljön be Ő is abba a székbe, ahol én voltam, felteszik neki néhány kérdést, ha már a nyílt vitát egyszer sem vállalta velem az elmúlt években sem városunkban, Szigetszentmiklóson, sem a televízió nyilvánossága előtt. Foglalok neki időpontot”.

A Gyurcsány-párti képviselőt úgyszintén kerestük, érdeklődve mások mellett feljelentéséről, hazugságvizsgálatáról, és arról, hogy mit gondol Barta László szigetszentmiklósi tevékenységéről, azonban úgy tűnik, hogy be kell érnünk a DK-s online sajtótájékozatóival.

Ezt is ajánljuk a témában

Előbb Márki-Zay Péter mellett, most Magyar Péter mellett Nagy János

Látható, nem pusztán a nagypolitikába vágyó Nagy János mellett tűnnek fel a volt ellenzéki összefogást háttérből egyengető személyek, de legújabb politikai szövetségese, Magyar Péter környezetében is. Kísértetiesen hasonló jelenség zajlik, mint a 2019-es önkormányzati választások és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltsége idején. (A hazai politika legnagyobb kérdése egyébként, hogy ki kereset kit az elmúlt egy évben.)

Kezdjük a sort Magyar egyik szónokával Keresztesi Péterrel,

aki a közelmúltban Láng Balázzsal is fotózkodott, ám a 2022-es országgyűlési voksolások előtt úgy állt ki Volodimir Zelenszkij mellett, hogy szégyennek nevezte Magyarországot.

Láng neve azért került elő, mert a Blikk felvétele szerint őt ölelgette Magyar a tüntetésén, a színfalak mögött. Az MSZP és a Párbeszéd-A Zöldek Pártja szövetségének volt stratégiai kommunikációért és kampányért felelős igazgatója Márki-Zay mögött szintén feltűnt, s ugyan a Magyar Hangnak azt állította, nincs formalizált kapcsolata Varga Judit exférjével, a Magyar Nemzet vonatkozó cikke szerint a közösségi médiában Magyar mellett kampányol.

Bárándy Péter ügyvédet, volt tárcavezetőt sokaknak nem kell bemutatni.

Legutóbb Magyar védőjeként került elő.

Kevésbé ismert viszont az a Köves Zoltán, akiről forrásaink alapján azt írtuk, hogy hozzáköthető személyek biztosították Magyar Péter március 15-i rendezvényét. Köves a biztonsági szakma ismert, számos baloldali kötődéssel rendelkező szereplője korábban a hatpárti ellenzéki összefogás kampányában két cégével is megbízásokhoz jutott, a vállalkozó érdekeltségeihez a Nemzeti Információs Központ részjelentése alapján a Korányi Dávid-féle amerikai kör dollárjainak egy része ért oda.

Ahogy arról portálunk úgyszintén beszámolt, a Magyar Péter-féle Talpramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatóján a Bajnai Gordonhoz kötődő DatAdat cégcsoport neve is feltűnt. Azóta ugyan eltüntették a honlapról a „datadatos szálat”. A Magyar Nemzet továbbá arról írt,

hogy a Magyar-féle Legyél a változás! nevű egyesület székhelykapcsolatai szintén Bajnai köreihez vezetnek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:40
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­ö­g­­ö­­­s­­ ­­­l­á­­n­­y­­o­k­­­ ­v­­­á­­r­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Morton
2024. április 23. 10:36
Messiás Petinek ez lehet a gyenge pontja, túl rövid idő alatt kell pártot, mozgalmat gründolnia, nincs idő kiszűrni a bolondokat, bűnözőket és egyéb kelekótyákat!
nempolitizalok-0
2024. április 23. 08:49
Csákó értelemszerűen használja ki a ballibsi oldal mozgásait. Iszonyú a kondérharc, régi jó elvtársak farkasként támadnak a másikra. Sokan elhullanak, Újhülye, Botmixer, Műhús, mások felemelkednek. A hazaárulást most igen jól fizetik.
zakar zoltán béla
2024. április 23. 08:46
Pressman hol van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!