Hát, de mér' kell piszkálni a Gesztit

2024. május 02. 19:07

Elmondható, hogy mindkét felmenője hírszerző-gyanús, de legalábbis hálózati állásokban dolgozott.

2024. május 02. 19:07
null
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

Fotó: Geszti Péter/Facebook

„»Hát, de mér' kell piszkálni a Gesztit, Ő [szigorúan, modorosan nagybetűvel] egy Ikon, meg Miegymás, te meg egy senkiházi vagy« – ez utóbbival nem tudok vitatkozni, viszont felhívnám a figyelmet egy elsikkadt tényre. Már négy évvel ezelőtt (!) megírtam Geszti pályafutásának kezdetét, akkor, amikor még a Pesti Srácoknál dolgoztam. 

Ja, hogy az igazságkereső sajtó nem vette át? Nahát. 

Miért írtam meg egyáltalán? Nem azért, mert különösebben érdekelt – számomra egy mellékszál volt. Leírom még egyszer: 
m e l l é k s z á l.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyik cikksorozatom Princz Gábor (apja Apró Antal »lakája«, egy befolyásos háttérember volt, és nem az ÁVH-s verőember), illetve az általa vezetett Postabank felemelkedésére és bukására fókuszált. Így jutottam el például Presser Gáborhoz (aki gyakorlatilag Princz »házi-zenésze« volt, annyira, hogy még közös bandájuk is volt a vezérrel) és Gesztihez is. Korábbi cikkemben ezt írtam: Milliárdokat költött a Postabank a kilencvenes években arra az agresszív, kikerülhetetlen reklámkampányra, amely mögött az Akció nevű vállalat és Geszti Péter állt. Ők is tevékeny részesei voltak annak, hogy a bank zavartalanul menetelhetett a bukás felé – állami tízmilliárdokkal kisegítve. 

[Ez az Akció beszállt jóval később az SZDSZ szintén agresszív, lejáratásra kitűnően alkalmas kampányába].

Noha Gesztit a sajtó következetesen valamiféle self made man-ként építette fel, ez hazugság.

Apja, a neves rádiós-tévés szerkesztő vitte be a tévébe, anyja pedig a Chemolimpex, majd a Taurus cégek külkereskedője volt, később fia után ő is a Danubius Rádióhoz került.

[Itt jegyzem meg, hogy a Danubius Rádióról is írtam egy külön cikket, amelynek címében nem véletlenül tettem fel a kérdést: ott volt vajon a kommunista hírszerzés a rádió mögött? Meg aztán arról is írtam, hogy hogyan kerültek a hírszerzők gyermekei – Bochkor Gábor és Kanyó András – ehhez a rádióhoz. És akkor itt jegyezzük meg, hogy Geszti volt külkeres édesanyja, a nemrégiben elhunyt »Márta néni« éppen Bochkorék vendége volt mindig, ott építették fel. Nem mellékesen a BB-páros másik tagja, Boros Lajos történetét is megírtam, ő pol-beat-zenészből lett a Hanglemezgyár »nem mindenki által kedvelt« kádere (az egyik visszaemlékező szerint »tégla«, aki bemószerolta őket), hogy aztán ő is idejében »váltson«.]

Geszti tévés apja a halála előtt már a szovjet KGB és a magyar állambiztonság alá tartozó IPV vállalat főosztályvezetője volt, így elmondható, hogy mindkét felmenője hírszerző-gyanús, de legalábbis hálózati állásokban dolgozott.”

Kapcsolódó vélemény

Felhévizy Félix

Magyar Nemzet

Idézőjel

Az egykori SZDSZ-es rímfaragó ismét a tudomásunkra hozta, a tőle megszokott liberális ravaszsággal, hogy gyakorlatilag aki jobboldali, az nem lehet tehetséges.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinator-0
2024. május 04. 15:08
tragédia, hogy a 60 évnyi kommunizmus ma is hat, akik akkor irányítottak, azok pereputtyai még mindig itt vannak, ismertek, megmondók, irányítanak ... 30 évvel a rendszerváltás után is ... kár, hogy nem végeztük ki őket ... pofátlanul élnek vissza mindezzel ...
Felvidéki MAGYAR
2024. május 04. 13:25
A zsiráf mézgaaladár .... Boááááá
iimre
2024. május 03. 17:37
"august 2024. május 03. 06:08 • Szerkesztve Valahol ezért mondják, hogy nem is volt igazi rendszerváltás, ugyanis a legnagyobb gazember kőbolsik átmentették a hatalmukat, és az egykori komcsik második generációja majdhogy nem a teljes közgondolkodást, és amit civilnek hívunk, -kultúrában, médiában uralmuk alatt tartotta." Ajánlom figyelmedbe Borvendég Zsuzsanna írásait. Pl. • https://vasarnap.hu/2021/01/31/borvendeg-a-magyarorszagrol-kirablott-penzekkel-tortent-a-privatizacio/ • https://pestisracok.hu/borvendeg-zsuzsanna-sorozata-rablovezerek-voltak-egytol-egyig-a-rendszervaltas-vezeto-kommunistai/ • https://magyarnemzet.hu/kultura/2021/03/igy-rabolta-ki-a-halozat-az-orszagot-borvendeg-zsuzsanna-patriota-estje
iimre
2024. május 03. 17:33
"lofejazagyban-2 máj02. 22:06 te Gabesz, az hogy lehet, hogy egy fideszes sem áll sehogyan sem kapcsolatba a komcsikkal? Hogy-hogy nem írtál Foci Juci szülei múltjáról? Sem Stefka Istvánéról. Ha purifikátor vagy, akkor tisztogass alaposan." Te nem lófej vagy az agyban/ágyban, hanem lóagy vagy a fejben. :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!