Az ukrán biztonsági szolgálat szerint törvényes volt az orosz tartályhajó elleni dróntámadás

2023. augusztus 05. 17:57

 Vaszij Maljuk szerint ez a lépés logikus és hatékony volt az ellenséggel szemben.

2023. augusztus 05. 17:57

Az  ukrán belbiztonsági szolgálat (SZBU) főnöke, Vaszij Maljuk törvényesnek nevezte Kijev több orosz hajó és a Kercsi-híd ellen végrehajtott támadásait. 

 

Telegram oldalán szombaton azt írta, ez a lépés teljesen logikus és hatékony volt az ellenséggel szemben.

 

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Ukrajna szombatra virradóra a Fekete-tengeren, a Krím közelében tengeri drónnal támadta meg a SIG nevű orosz tartályhajót, amelynek a motortere a jobb oldalon, a vízszint közelében léket kapott, de nem süllyedt el. A SIG hajótestébe bekerült vizet kiszivattyúzzák – közölte az orosz tengeri mentő szolgálat, és hozzátették, az incidensben senki sem sérült meg, olajszivárgás sem történt.

Ezt is ajánljuk a témában

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett közigazgatási vezetője azt nyilatkozta, hogy a hajó a Szíriában harcoló orosz erők számára szállított üzemanyagot. Rogov szerint a támadás miatt kitört ablakok szilánkjai megsebesítették a legénység több tagját.

A hajó és tulajdonosa ellen Washington szankciókat rendelt el, mert korábban kerozint szállított a Szíriában harcoló orosz erőknek.

Pénteken egy orosz tengerjáró hajó szenvedett súlyos károkat egy ukrán legénység nélküli szerkezet támadásában Novorosszijszk orosz kikötőváros haditengerészeti támaszpontja közelében.

 

„Az ilyen különleges műveleteket az ukrán területi vizeken hajtjuk végre, így teljesen törvényesek”

 

– szögezte le az SZBU főnöke.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / ITAR-TASS / ITAR-TASS FILES / AFP
    

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. augusztus 06. 13:52
" ukrán terület "
FreeEurope
2023. augusztus 06. 00:22
Engem már az se érdekel, ha az Alien harapja le a kígyó fejét, csak harapja le!
Master
2023. augusztus 05. 22:20
El kell foglalni az összes ukrán tengeri részt, és nem lesznek több "ukrán területi vizek"
NeMá
2023. augusztus 05. 22:07
Iránnal szemben anno USA Irakot támogatta, pár kanyar után meg öbölháborúban, földel tette egyenlővé! Zseléből könnyen lehet Szaddám Huszein!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!