Már megint a magyarok?! Olaszországban attól félnek, hogy a történelem megismétli önmagát

2024. május 02. 10:31

Az olaszok attól tartanak, hogy egy újabb kínai gigavállalat választja Magyarországot a nyugat-európai opciók helyett.

2024. május 02. 10:31
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A BYD az elmúlt években Spanyolországgal folytatott olyan tárgyalásokat, mint most a Dongfeng Olaszországgal. A BYD végül Magyarország ajánlatát fogadta el – írja a Corriere della Sera.

Az olasz lap attól tart, hogy a Dongfeng a kínai riválisához hasonlóan közép- vagy kelet-európai országokkal is tárgyalhat párhuzamosan, és végül ez a vállalat is Magyarországot választhatja beruházása helyszínéül.

Nyugaton nagy fordulatot hoztak az elmúlt hónapok, hiszen míg korábban éles kritikákat kapott Magyarország, amiért kínai cégekkel köt megállapodásokat, addig most már egymást tapossák a beruházásokért vívott harcban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P_F_Juli
2024. május 02. 17:10
"Nyugaton nagy fordulatot hoztak az elmúlt hónapok, hiszen míg korábban éles kritikákat kapott Magyarország, amiért kínai cégekkel köt megállapodásokat, addig most már egymást tapossák a beruházásokért vívott harcban." És mennyi kritikát---- ? Még ma is elhangzik néhány tagállamból és természetesen az USA-ból, hogy most éppen miért kellene Kínát szankcionálni. Ezekkel a beruházásokkal is úgy jár az EU, mint amikor a Germániumot, meg a Galliumon szankcionálta Kína. Macron nagy mellénnyel jelentette ki Kínából hazafelé, hogy nem leszünk az USA vazallusai. Most hol tartunk? Az oroszok ellen szárazföldi csapatokat akar indítani, vagdalkozik, és a kínai beruházások területén is hasonlóan viselkedik a teljes Nyugat. Nem akarják belátni, hogy vesztettek, és lassan ott tartunk, ha már ők vesztettek, nehogy a kelet-európaiak kimaradjanak bármiből is. Beléptünk az EU-ba, de minek? Kilépni már nem tudunk, talán a Balkánnak se kellene belépni.... Ők még rosszabbul járhatnak, mint mi.
pandalala
2024. május 02. 12:43
https://dongfengmotor.hu/
pandalala
2024. május 02. 12:39
hehe
2024. május 02. 12:28 Szerkesztve
Kurvajó, hogy mindig van min nyekeregni, Ha nem jön befektető az a baj, ha jön a nyugati, csődbe visz bezár felszámol, az nem baj, ha jön a keleti, befektet, miunkahelyet teremt, az nem jó, mert nincs is annyi ember, ha meg hoz rá, akkor elveszi a magyarok munkáját. Nem volt még egyetlen olyan se, hogy ki ne találták volna valami problémázást, ha más nem, hogy mi van a kurva dalai lámával. Unalmas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!