Milyen borokat igyunk a karácsonyi ételek mellé?

2012. december 11. 18:24

Halászlé? Rántott hal? Gesztenyés pulyka? Töltött káposzta? Mihez igyunk sillert? Passzol-e a fröccs az ünnepi asztalra? Kovács Antal sommelier megkönnyíti az ünnepi borválasztást, és konkrét borokat is ajánl karácsonyra.

2012. december 11. 18:24

Nem egyszerű elsőre eltalálni, milyen borok passzolnak a klasszikus magyar karácsonyi ételekhez. Kovács Antal sommelier megkönnyíti a választást: a pinceáron.hu-n forgalmazott boraiból ajánl egyet-kettőt a fenti videóban. A halászé mellé egy kevésbé tanninos, de kékszőlőből készült bort, egy sillert ajánl. A rántott hal zsírossága tartalmas, magas alkohollal rendelkező fehérbort kíván. Aki az ünnepekre gesztenyés pulykában gondolkodik, az egy somlói szárazat válasszon, aki pedig savanyú káposztából készült töltött káposztában, maradjon csak a fröccsnél, mert ott nehezen érvényesülnek a bor ízei.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. december 11. 20:57
Jó tanácsok a salgó polcról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!